Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 5.1 surround prehrava jen stereo

Ahoj, najde se prosim nekdo, kdo by mel krapet trpelivosti poradit ohledne nastaveni 5.1 zvuku? U PC mam pripojene Logitech 5.1 soupravu a i kdyz, jak si myslim, mam spravne vse zapojene, jede mi pouze stereo zvuk. V nastaveni zvuku ve win7 mam navoleny 5.1 Surround zvuk, presto kdyz dam konfigurovat ozvou se pouze levy predni a pravy predni, zadny sub, zadny center ani dva zadni. Pouzival jsem nedavno SRS Audio Labs program pro zlepseni zvuku a nyni mam spravce zvuku Realtek HD. Zde pri konfigurovani je stejny problem. Take mam vybrane 5.1 ale jediny co prehrava zvuk jsou predni reproduktory. Prosim nekdo kdo mi mel trpelivost projit se mnou tento problem a nejak to rozjet? Dekuju moc

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak proběhla malá změna. Když přehrávám ve winampu vícekanálovou mp3 a proklikávám ty ukázkový reprá…
Chalitd 02.05.2010 10:19
Chalitd
Kua včera už mi jelo proklikat všema reproduktorama v Nastavení zvuku - konfiguraci, stejně tak jako…
Chalitd 02.05.2010 10:32
Chalitd
Nainstaluj si SRS audio sandbox a mas problem vyrieseny.
Hoppus 06.05.2010 12:46
Hoppus
Pokud se nepletu, tak SRS Audio Sandbox je dekoder, ktery dokaze automaticky rozprostrit stereo do 5…
Dejvid 06.05.2010 13:31
Dejvid
to mas pravdu. ale bude ti to hrat vo vsetkych reprakoch, sice nie original 5.1 ale lepsie ako nic. nový
Hoppus 06.05.2010 14:04
Hoppus
Tak jsem nakonec vse VYRESIL :-) Problem nebyl ani tak v Realteku jako spis v me nepozornosti. Pros… nový
Dejvid 06.05.2010 18:16
Dejvid
stačí mít přehrávač powerdvd, ten vsecko co je ve stereo přehraje v 5.1 nový
krakenuss 06.05.2010 18:34
krakenuss
To je mozne, ale to by neresilo problem, proc byly pri 5.1 zvuku zadni repraky, centr a sub neme a z… poslední
Dejvid 06.05.2010 18:58
Dejvid

Tak proběhla malá změna. Když přehrávám ve winampu vícekanálovou mp3 a proklikávám ty ukázkový repráky v správci zvuku Realtek HD, levý přední a pravý přední přehrají ten poznávací zvuk, a ostatní po kliknutí mírně zvýší hlasitost právě přehrávané písničky a basy, ale zároveň uplně minimálně lze slyšet ten nastavený zvuk testu repráku. Hlavně u subáku, u ostatních skoro vůbec, musím hodně zvýšit hlasitost. Jakmile mp3 dohrála, najednou jdou otestovat všechny repráky v sestavě a zdají se být docela vpořádku. Centrový testovací zvuk je stále dost potichu a oproti tomu zvuk subáku vychází opět z centru, ale dost hlasitěji než vlastní zvuk centru. Je to dobře zmatečný!

Tak jsem nakonec vse VYRESIL :-)

Problem nebyl ani tak v Realteku jako spis v me nepozornosti. Proste na recieveru meho logitechu nestaci mit zobrazeno "direct" a k tomu treba Dolby Pro Logic II - tento efekt je potreba vypnout a zvolit jmenovite v efektech polozku "6 Ch Direct". Pote si uz s tim ten reciever nepohrava a zvuk jde korektne tak, jak ho do repra posila zvukovka z PC, tzn. i v plnem 5.1. PRoste malickost, ale jak to dokaze zneprijemnit zivot, nez se prijde na to, v cem to je :-)

To je mozne, ale to by neresilo problem, proc byly pri 5.1 zvuku zadni repraky, centr a sub neme a z prednich repraku hral jen fragment 5.1 zvuku (tudiz to ani nebylo skutecne stereo, ale skutecne jen zvuky, ktere ty repraky hraji pri 5.1, ovsem bez doprovodu zbytku reproduktoru) - tudiz by ten zvuk byl zdeformovany i po dalsim dodatecnem prepoctu pres jiny program. Programu, ktere expanduji normalni stereo do vsech repraku je cela rada, ale treba me konkretne by to stejne nepomohlo, kdyz jsem to resil hlavne kvuli hram a prostorovemu zvuku v nich. Navic ja osobne resim v pripade potreby tuto "expanzi" pomoci recieveru, v nemz se stereo prevede na Dolby Pro Logic II, ale vyuzivam to minimalne. Mam radsi bud cisty 5.1 anebo 2.0 (stereo), tyto umele dodelavane 5.1 mi moc nevyhovuji.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru