Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nelze nainstalovat ovladač grafiky.

Zkusil jsem opravnou instalaci XP (ne z konzole pro zotavení), sice s "reptáním" proběhla (nefunguje po ní windowsupdate!), ale po znovuinstalaci driverů grafiky a definitivním restartu opět totéž, BSOD a restart.

Následně jsem tedy udělal pokusně zcela čistou instalaci XP s formátem. Nainstaloval ovladače chipsetu (usb, sítě, audio...), provedl kompletní aktualizaci z windowsupdate (acronis záloha) a nainstaloval ovladače grafiky z dodaného CD (acronis záloha). Vše funguje jak má.

Grafiku jsem poslal podruhé se stejnou vadou :-/ na reklamaci, mezitím tedy vydržím s tou původní verzí XP bez ovladačů GK; nechce se mi teď kompletně instalovat veškerý sw, když nevím, co za grafika příjde zpět (snad ji zase nebudou nějak opravovat). Pak bych možná musel zase vše dělat znova.

Příčina tedy bude v zabordelizovanosti XP. Ono ten systém jede bez přeinstalace 3 roky a mezitím odešla zvukovka (Audigy X-Fi, nahrazena onboard šunkou) a několikrát se měnila GK (8800 - 9500 - 8800 a teď zase 9500). Systém už to asi nemůže rozdýchat, přestože jsem se snažil jej od nVidie vyčistit opravdu dokonale.

Všechny mezistupně instalace mám zálohovány; pokud by někoho z vás napadlo, co ještě vyzkoušet, předem dík za tipy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny