Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nefunkční síťovka a flashky - IBM

Dobrý den,

koupil jsem repasovaný počítač IBM thinkcentre 8172-CTO. Nainstaloval jsem windows XP professional a všechno se zdálo být v pořádku. Problém se ale naskytl s připojení k síti. Správce zařízení píše, že nejsou nainstalované ovladače pro ethernet. Našel jsem si tedy odpovídající ovladače na webu IBM, na CD je přenesl do počítače a spustil instalaci. V pořádku dojela a napsala, že ovladače byly nainstalovány, ale nic se nezměnilo - ve správci zařízení žádná změna.

Při řešení problému se objevil další - nefunkční flashky. USB normálně funguje (je přes něj připojená myš), ale když zasunu flashku nic se nestane. Nerozsvítí se na ní dioda, windows vypadá jako by si jí vůbec nevšímal. Nenaskočí v Tento počítač, ani vpravo dole v liště nic o "nerozpoznaném hardwaru". Jinou flashku jsem zkoušel.

Nepředpokládám, že ty dva problémy mají něco společného, ale neví někdo kde je zakopaný pudl?

Díky za odpověď

Frenký

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vypada to ze ten repas je polepeny zo vselijakych komponentov, a teda uz vobec nesuhlasia ovladace p…
MM.. 04.05.2010 22:48
MM..
Díky, už to tak vypadá že tam není ta deska co píšou. Napíšu jim a pěkně jim to vytmavím pokud se mi… poslední
Frenký II. 05.05.2010 21:37
Frenký II.

Vypada to ze ten repas je polepeny zo vselijakych komponentov, a teda uz vobec nesuhlasia ovladace pre ten typ ktory je na bedni, musis si zistit presny typ dosky (everest home) a hladat ovladace bna webe vyrobcu dosky, alebo si skus aj ovladace rovno z webu broadcom.
Najblbsie je to ze ti ani BIOS nepozna CPU, ja by som to takto neprevadzkoval (kvoli a)moznosti pretazenia DC menicov nejakym superCPU a naslednym odpalenim po case, a b) kvoli chybajucemu microcode update) a odniesol by som to nazad tym expertom co to polepili, ptz je to polepeny chaos z komponentov ktovie odkial.
Alebo sa ich aspon opytaj ze dosku z jakeho PC tam nadrbali, aby si vedel k jakemu PC mas hladat ovladace. A skus aj update BIOSu, ci potom BIOS ten CPU rozpozna. BIOS ale len az budes nabeton presne vediet jaku mas dosku. Teraz to nevies.

P.S: taky polepenec sa snad uz ani nesmie predavat so znackou IBM, to je snad uz protizakonne pouzitie ochrannej znamky a mozne poskodzovanie dobreho mena spolocnosti.

Díky, už to tak vypadá že tam není ta deska co píšou. Napíšu jim a pěkně jim to vytmavím pokud se mi to potvrdí. Z těchhle stránek IBM jsem ovladače stahoval, takže by měly být správný.
Zítra to projedu

Díky za snahu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru