Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokazena zakladna doska a HDD, moze byt pricinou zdroj?

Dobry den.
Mam nasledovny problem. Jedneho dna som normalne zapol PC a hned som pocul pipanie a klepotanie. Zistil som, ze to vychadza z harddisku, tak som ho odpojil, no system stale vypisoval rozne chyby: CMOS error, Wrong DRAM timing... Skusil som aj resetovat BIOS pomocou jumpera na doske, chyby vsak stale pokracovali a skoncilo sa to tak, ze PC nakoniec vobec nenabiehal - teda vlastne nabehol, ale len sa tocili vsetky vetraky, diody v skrinke svietili, ale na obrazovke tma a nepocul som ani klasicke pipnutie, ako ked prebehne vypis Post-u BIOSu, ak som sa vyjadril spravne.
Rozhodol som sa kupit iny, tiez starsi PC a hardware z tohto popredat - vsetky veci funguju az na ten disk a dosku - pan, ktory ju chcel kupit vravel, ze videl obhorene casti v okoli chipsetu a aj ja som si vsimol obhoreny konektor na zdroji, konkretne 4-pinovy, ktory sa zapaja do dosky pri chipset.
Upozornil ma, ze to mohlo byt vinou zdroja a aby som ho radsej nepouzival, no ja som ho chcel pouzit prave do toho druheho PC. Skusil som ho zapnut, napojit nan DVD-RW mechaniku, pomeral som napatia, vsetko bolo OK. Ale to zrejme ako test nestaci.
Mam teda dve otazky: Mohol tento moj problem sposobit prave zdroj? Mozte mi poradit, ako ho mam otestovat, aby som si bol isty, ze je na 100% v poriadku?

Doska bola MSI 865PE Neo2-V a zdroj mam Fortron ATX 350PNF, ak potrebujete vediet aj ostatne komponenty, tak potom ich dopisem.

Vdaka za pomoc.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny