Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zmizely mi data z externího disku

tak jsem si zašel za známým známého, který getdataback vlastní a všechny ztracený data do posledního kilobajtu , celých 50,2gb, mi to překopíroval z toho disku. jednalo se o spousty rodinných fotek a videjí za spousty let, takže jsem si pořádně oddychl a vám za pomoc strašně moc děkuji a už zcela jistě nikdy žádnej disk neodpojím jinak, než bezpečně. jen by mě ještě zajímalo:

1.asi 4 roky vlastním dva externí hdd (ve starším provedení http://www.suntech.cz/produkt/90793/WD-500GB-MY-BO OK2-Essential-7200RPM-8-9ms-16MB-USB.htm )a vždycky jsem je vypínal pouze vytažením usb a nikdy se mi nic neztratilo. teď jsem si zakoupil nový exter ( http://www.alza.cz/transcend-storejet-25f-mobile-5 00gb-d145065.htm?kampan=zbozi.cz ) a hned při prvním přesunu dat se mi toto stalo. může být i něčím jiným, než že bezpečně neodeberu hardware, nebo třeba v rozdílu v kvality těchto značek? nebo těch příčin ztráty dat může být víc?

2.ještě mi na tom disku vznikl problém v tom, že tam je těch 50gb schovaných a tim pádem nejdou využít. v jakém programu se dá tento disk bezpečně zformátovat, aniž bych musel ostatní data přesouvat jinam? nebo by bylo bezpečnější všechny ty data přesunout a zformátovat disk do čista?

3. ještě by mě zajímalo, jestli jsou lepší hdd z prvního odkazu, kde je krabice vetší a má zezadu ventilační otvory, čímž by jeho životaschopnost mohla být lepší než miniaturní hdd z druhého odkazu. nebo u hdd nejsou takové nároky na chlazení?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny