Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Asrock K7S41

Jo, máte prevadu, stará je a tom pomerně dost. I když je zase naprosto v pořádku, funkční. Skutečně má jen AGP4x, je tam totiž chudší severní můstek (Apollo KT133). Navíc je původně nastaveno, aby AGP beželo v režimu 2x (4x se musí aktivovat).
Co se týká vyplatitelnosti investice... No já mám čerstvý, nový počítač, který jsem si skládal sám, takže je přesně na míru jak jsm potřeboval a přál si. Jak na práci, tak i na hry. Z tohohle důvodu to vídím tak, že investovat do dalšího (,nového záložního) počítače, namísto toho starého, je zbytečné. Proto bych rád vylepšil ten starý, kde by vlastně stačilo sehat jen desku a je to. Nejde ani tak o nárůst výkon, ale spíš o to, pokusit se ho ylepšit na maximální možný strop, který je(AGP8X, USB2.0, DDR paměti, SATA, atd.) Nejen, že bude počítač déle použitelný (díky ěmto vylepšením do něj půjdou i pozdšji v případěptořeby sehnat doplňky - HW), ale také si bude lépe rozumět s novějším softwarem a periferiím (např. díky USB 2.O) A jakýmsi bonusem bude i o malinko vyšší výkon (AGP8x, DDRram,atd...) takže buc pc nejen jako záložní, ale budu na něm moc bez obtíží hrýt staré a starší hry,které si s novým PC a Windows 7 nebudou rozumět.
Jinak co se týká toho Asrocku. Jak jsem psal, moc důvěry ve mne nevzbuzuje, resp. připadá mi na pohled levná, a to lavně osazením (každý kondenzátor jiný, připadá mi, že má jen 2-fázové napájení procesoru, atd). Z toho ae obávám kvality napájení, aby se za rok - dva nenafoukly kondenzátory nebo kvůli použití levných komponent nepoškodily něco dalšího, aby nebyly v důsledku levných komponent prolémy s kompatibilitou HW... nevím, neznám ji. Do nového, výkonného Pc bych si ASrocku nekoupil určitě, ale do starého, nevím.
Samozejmě druhou možností je kopit pěknou, použitou desku (ASUS nebo tak). Tady je zase ale riziko, co se s dekou dělo předtím (taktování, nějaké domácí úpravy/zásahy, špatně odvětrání skříně/přehřívání desky, nečištěná od prachu, špatné zacházení, atd)... To se na té desce nepozná. A nerad bych, abych nějakou koupil a za rok odešla.
Proto se ptám, jestli raději jít do Asrock nebo zkusit najít slušnou desku od nějakého "pořádného" výrobce.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny