Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Veřejná IP - nastavení routeru TP-LINK

Skoro jsi se trefila - na obrázku je to označeno jako virtual servers (o položku výš).
-----
Takže konkrétně:
vlítni na synovo PC, dej start/spustit (u novějších windows hledací políčko) a napiš cmd. Do černýho okýnka napiš ipconfig a zmáčkni Enter. Vyjede ti tabulka, kde je pro tebe důležitý údaj místní adresa (u novějších win označení Adresa IPv4) - to je místní adresa synova počítače
----
Půlku informací máš (vnitřní IP adresu synova PC)- dejme tomu, že tam je 192.168.1.4
----
Dále potřebuješ vědět na kterém portu konkrétní program komunikuje - většinou je to v jeho nastavení, nebo na stránkách výrobce - dejme tomu, že to víš, třeba port 1234 a máš potřebné info k vytvoření port forwardu (port dovysvětlím níž)
-----
Otevřeš router / forwarding/ virtual servers a service port vyplníš 1234, ip address 192.168.1.4, protocol All, zaškrtneš enable a dáš save - hotovo, nic na tom není, jen vědět dva údaje.

----
Teď k tomu portu: některé programy mají údaj v nastavení, některé na stránce výrobce a existuje stránka na to určená, která ti krok za krokem napíše co vyplnit:

http://portforward.com/english/routers/port_forwar ding/TP-Link/TL-WR642G/TL-WR642Gindex.htm
Tady máš seznam aplikací, klikni u které synovi chceš zveřejnit port a v prvním políčku vyplň jeho IP adresu (viz. výše), poté postupuj podle obrázků.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny