Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LCD LG 37LE5300

Zdravím,
Mám takový problém,dnes jsem zakoupil tuto LED LCD televizy,ale zda se mně,že lidé a cokoliv jiného mají takový zrychlený pohyb,prostě to vypadá nereálně (zdá se mi,že s sebou postavy nějak moc cukají) a dokonce když připojím DVD přehrávač, tak jednou za čas (do minuty) se normálně vrátí čas o vteřinu na DVD displeji,jedna hodnota tam problikne dvakrát,což jsem ještě nikdy neviděl.

Neměl jste někdo někdy podobný problém ? Popř, jak jste ho řešili,nebo se mi to jednom zdá ...

Díky Tomáš

http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=7599 3

Předmět Autor Datum
Telka nijak nemoze ovplyvnit DVD prehravac, takze ked ti blbne display DVD prehravaca tak je problem…
MM.. 06.06.2010 00:33
MM..
O ten dvd přehrávač nejde, dělá to na normálních programech .. jak TV tak DTV. Akorát je zajímavý,že…
Mamutik 06.06.2010 01:29
Mamutik
Chtěl jsem psát pod nickem Tommm
Mamutik 06.06.2010 01:30
Mamutik
Ako som uz pisal bude to problem tych 100Hz (moze to byt nazvane vselijak nobl marketingovo ako "sup…
MM.. 06.06.2010 01:40
MM..
reklamace,
helpman 06.06.2010 00:34
helpman
Zdravím. Zkus se na internetu podívat po nějakém diskusním fóru, kde se řeší tvůj typ TV. Třeba bude… poslední
pcfanda 06.06.2010 12:45
pcfanda

Telka nijak nemoze ovplyvnit DVD prehravac, takze ked ti blbne display DVD prehravaca tak je problem v prehravaci (alebo poskrabane DVD apod). Prehravs co, original VideoDVD alebo nejake .avi subory apod? Tam moze byt problem.

Mal by si aj napisat jak to mas prepojene, od toho moze zavisiet vela veci.

Vseobecne to co popisujes (cukanie apod) vypada na problem TV s prevodom interlaced obrazu (PAL norma ak to mas prepojene cez Scart) na progresivny obraz (pre LCD panel). LG ako vacsina sikmoockov na tomto setria a su to antivyvojovi idioti takze to robia zasadne blbo :) Mozes skusit postelovat v menu TV tu 100Hz technologiu (vid navod k TV) ono by to mohlo ist prenastavit a az vypnes tych 100Hz tak to mozno bude lepsie.
Skusil by som aj prepojit TV cez nejaky digitalny kabel (DVI alebo HDMI) ak to tvoj DVD prehravac umoznuje.

Ako som uz pisal bude to problem tych 100Hz (moze to byt nazvane vselijak nobl marketingovo ako "super najsamlepsie vylepsovanie pohybu" "super perfect motion nenormalne nic lepsie neni" apod :-), tak to skus vypnut v menu TV (alebo nastavit iny mod, tych modov moze byt viac a niektore nie su vhodne pre PAL signal), hladaj v navode.

Zive vstupy su interlaced (50 polsnimokov za sekundu), a filmy a DVD zvyknu byt robene z 24 progresivnych snimkov za sekundu (celuloidovy film), a ta TV s tym ma nejaky problem ked sa snazi z toho urobit 100 snimkov za sekundu. Nepoznam LG (vyhybam sa takym veciam) tak neviem ci to je u tej konretnej TV normalne alebo ci je to na reklamaciu. Skus kontaktovat predajcu, chod si pozret do nejakeho shopu tstejnu TV ze jak to vypada na inom kuse.

BTW. firmy ako sony alebo philips maju spracovanie obrazu zvycajne riesene o par levelov lepsie... Ale ako som uz pisal neviem ci to je u tvojho TV vada alebo "vlastnost", alebo ci to mas len blbo nastavene v menu.

Zdravím.
Zkus se na internetu podívat po nějakém diskusním fóru, kde se řeší tvůj typ TV. Třeba bude někde k dispozici i nový firmware, který, pokud jde o vlastnost zmíněného typu TV, tuto vlastnost řeší. Já jsem takto nalezl odkaz na nejnovější firmware k LG 37LH7000 na stránkách www.tvfreak.cz. Je třeba hledat a bádat.Jinak je možná problém i s tím zpracováním obrazu na 100Hz. Zkus to v menu TV vypnout jak výše radí kolega s nickem MM. V menu to určitě najdeš v záložce "Obraz " "Pokročilé ovládání ". Přeji zdar.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru