Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaky zdroj bude/je lepsi?

Pokusim sa prebrat tvoj problem kompletne v jednom dlhom prispevku:
Na 350W zabudni uplne, a u toho 420W by bolo dobre si pozret na stitku ze kolko ma napisanych A u 12V vetiev a napisat to sem. Bez toho tazko pisat ze ci je tvoj problem zdroj. Ale je to celkom pravdepodobne. Ptz u dnesnych PC nejde o celkove W ale o Ampere na 12V. 5V a 3,3V vetva zdroja neni dnes uz skoro vobec vytazena. A ked ma ten tvoj zdroj malo na 12V tak to bude blbnut prip. to uplne zdochne.

Ja by som tam drbol enermax 525W Pro82, ked sa ti zda drahy tak pozri nejaky seasonic 500W alebo 550W.

Ale kedze neni jasne ze v com mas terajsi problem, tak aby si neminal zbytocne tak bolo by dobre si z nejakeho ineho PC predratovat na skusku zdroj k tebe, a skusit ten CPU potom na plny vykon (2,6GHz) ci sa to bude furt vypinat. Skontrolovat aj napatie CPU v BIOSe (dat na AUTO) a chladic CPU ci dobre sedi ci sa neuvolnil, to som uz pisal tam do tej druhej otazky. Ptz je mozne ze nemusis kupovat vobec nic a je len uvolneny chladic apod.

Ten tvoj CPU je relativne slusny, ja osobne nevidim moc vyznam investovat u teba peniaze do noveho CPU a dosky, to co mas je stale relativne slusne.

Co sa tyka spotreby tak ten AMD Athlon II X2 240 ma TDP (max. teplotny stratovy vykon) 65W http://www.amd.com/us/products/desktop/processors/ athlon-ii-x2/pages/amd-athlon-ii-x2-processor-mode l-numbers-feature-comparison.aspx
co je stejne jak ten tvoj terajsi CPU ten ma tiez 65W, takze energie zeru priblizne stejne.
Mas tam v tej tabulke aj TDP pre X3 a X4, tie maju 95W, z 12V vetvy zdroja sa to zere takze moze zrat v zatazi ca. o 3A viac ako ten tvoj teraz.
Ci potrebujes X3 alebo X4 zavisi od toho ze co na tom PC robis, na kodovanie videa sa vyuzije kazde jadro (t.j. vykon sa nasobi s poctom jadier), u najnovsich hier tiez.
Stare hry a Windows a bezne aplikacie nijak z viac jadier neprofituju.

Dosku nejaku gigabyte, vyber jaku chces je to plusminus fuk.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny