Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstranění Win7 z dualbootu s XP

"chyba" byla v tom že w7 přepsaly zavaděč xp.
jde to opravit příkazy fixmbr, případně ještě fixboot, ale musí se použít na správný disk, a na tento správný disk musí bios směrovat bootování, tady byla druhá chyba (proto ten tip: odpojit w7 disk).
xp musí vždy začít startovat na fyzicky viditelném prvním disku, a na jeho prvním oddílu - pokud chceš dosáhnout systém na c: - tady je třetí chyba. ty jsi zase zapojil disk z w7 před ten xp.
soustavně špatně v tomto případě bylo to, žes něco tvrdil a něco jiného dělal. psal jsi žes provedl fixmbr i fixboot, až dále jsi přiznal že ti to napsalo výstražné hlášení a ty jsi přepsání mbr zrušil - přitom už tehdy jsi to mohl mít opravené.
já jsem hned v první odpovědi uvedl s chybou název příkazu fixmbr. kdybys tu uváděl skutečná chybová hlášení co ti to píše, místo "nefunguje, co dál", mohlo to být dávno vyřešeno.

záchrana filmů: vytáhni ten disk a vyčti ho v nějakém cizím pc - lépe řečeno někomu to svěř. tedy pokud jsi nenainstaloval nové xp přes tento oddíl s filmy, to je taky možné. ale instalátor xp se tě ptá: použít tento oddíl o velikosti xxxxx? z toho poznáš co přepisuješ. pokud to nepoznáš, tak to byla poslední chyba.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny