Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC zostava

Nikoli. Herní PC dnes stojí a padá s GPU. Není problém ušetřit na CPU, protože ten se u dnešních her uplatňuje minimálně, dá se říci, že bohatě stačí cokoli 4-jádrového s frekvencí okolo 3GHz. Totéž platí pro desky, běžná kvalitní deska od renomovaného výrobce (Gigabyte, Asus, MSI) bohatě stačí, není třeba kupovat overclockerské modely. O budce pak myslím nemá smysl ani debatovat, pokud ten PC nebude často převážen apod. Pro běžné účely stačí levné CM Elite s dobrým chlazením už v základu. Rozdíl ceny je pak jen na těchto komponentách i 2-3 tisíce Kč, a to je v případě, kdy se hledí na celkovou cenu docela dost peněz, které umožňují pořídit výkonnější grafiku.

Co se zdroje týká, každému doporučuju levné Seasonicy, i zde se dá šetřit, ale musí se to dělat s rozumem tak, aby PC byl spolehlivý a fungoval.

Samozřejmě - pokud máš dost prostředků, fantazii a nákupům se meze nekladou, ale to většinou nebývá ten případ. Navíc není problém došetřit a dokoupit např. lepší chlazení než box později, což třeba u grafiky je už problém, protože ti ta stará bude jaksi přebývat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny