Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak extrahovat soubory z tib archivu?

"alternativní správce v Hirens Bootu" - má smysl na flashce, kterou můžeš snadno modifikovat.
dvoupanelový správce tam kvůli nízkému rozlišení nemá smysl, ale jde zkusit starý salamander 1.52
já to hledal kvůli zobrazení všech souborů, jejich celých názvů souborů a atributů, nakonec mi vyhověl jednopanelový "a43".
při běžných nárocích stačí průzkumník a 7z, co tam jsou.

disky po několikáté dokola: neudělal sis představu co máš a zda je to rozumně zálohovatelné, jak často zálohovat data (přírůstkově a nekomprimovaně?) a jak systém (musí se vždy vcelku), jak provést aby obnova systému byla bootovatelná (image) - a tedy jestli se pro obsluhu/automatizaci záloh musí změnit rozdělení na oddíly.
máš to doteď na jednom společném hnoji, zabýváš se celou dobu podružnostmi "proč na záložním disku nemají nové adresáře starý datum", i teď místo práce donekonečna vypisuješ svoje bludy.
duplicitní soubory - když sis je nesmyslně zavedl a neumíš je vyřešit, tak je zálohuj. jak je smazat z nasky objevíš časem.

pokud jsi zvyklý si doma instalovat viry, máš dost problém. trvale připojený disk se zálohami byl v bezpečí právě jen do doby, než tě napadlo spouštět šifrovací vir. z přehledu souborů je vidět, že se zatím vyhýbá jen .exe programům (kvůli prozrazení) a pro zálohy dat nepraktickým archívům .gho, tib, .sna (zatím na ně zapomněli).

promeškal jsi už čas od února, kdys měl vymyslet řešení pro konflikty při zálohách: co s pozměněnými soubory
- zda zálohovat nedotknutelný výchozí stav a pak podle data přikopírovávat editované soubory do struktury "aktuální",
- nebo zda vyčíst datum změny -> jím modifikovat název souboru -> přikopírovat vedle originálu. to jsi měl řešit místo onanie s přepínači robocopy nebo presování fotek do image disku.

jen se zabýváš hloupostmi, místo abys směřoval k udržitelnému systému: logické názvy adresářů místo pofiderního data, zabránění vzniku duplicit, stále dostupná záloha dat (=kopie).
protože tebou preferovaný image disku má smysl jen pro systém s aplikacemi, bez uživatelských "mediálních" dat.

acronisu ses držel proto, že by mohl být s novým diskem zdarma, přestože je pro tvé zálohy dat nepraktický.
bootovací easeus v češtině je úsměvná představa - viz tvůj kaspersky. po bootovacím softu chce člověk jednu-dvě funkce. taky neumím dobře anglicky, používám acronis asi 8-10 verzí nazpět a i když se ovládání podstatně měnilo, jazyk neřeším, jen myslím že boot médium není česky.
"systém doživotního placení za program" - to sis něco blbě vyložil, já nic takového nepsal.
ostatně v minulém příspěvku uvádím jedinou nainstalovanou licenci. co z toho dedukuješ ty, je mi už jedno.

"jestli splňuje to, co bylo v zadání" - hlavně že o svých zadáních nikdy nepochybuješ. aspoň nějaká jistota, že všichni ostatní jsou blbí. takže jednu jistotu máš - a to má být celý výsledek těch dotazů? ztracený čas.

a trochu optimismu nakonec: existuje třetí cesta = "ms zálohování ve windows".
co jsem zatím zkusil, vždy se to chovalo jako nepoužitelné svinstvo. na data to snad jde ale ví bůh, jestli to umí obnovitelný bootovací disk, musíš si to v případě zájmu naostro na svých datech vyzkoušet sám.
ale dobře se z toho tahají starší verze souborů, je to zálohované podle času.
kromě ms zálohování je zároveň ve windows "bitová kopie", což je prý něco jiného. za mě osobně ms děkuji, nemám zájem. ale má to jistě help, bav se.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny