Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem problém s plugin - containerem ve firefoxu

Je škoda, že tu lidi odpovídají, aniž by se namáhali pochopit o čem byl dotaz. Tedy: plugin-container.exe je jedno z mnoha zbytečných vyhoršení, kterými nás otravujou vývojáři nových verzí ff, místo toho, aby se namáhali prostě vychytat chyby a ten moloch trochu zrychlit. Má to sloužit k "oddělenému běhu zásuvných modulů", tj. (některé) pluginy s tím běží v odděleném procesu. To má údajně zvýšit stabilitu ff. Hm, pád ff kvůli pluginu jsem ještě neviděl, ale vytuhnutí při načítání stránek kvůli nedostatku systémových prostředků znám výborně. Ff požere s plugin-containerem zase o něco víc výkonu, jak nám matras hezky změřil.
Tedy pokud vám tak jako mě a matrasovi jde o výkon systému víc, než o fiktivní ochranu před fiktivními pády prohlížeče, můžete ten humus zkusit(!) vypnout.
Na stránce about:config si najděte položku dom.ipc.plugins.enabled a přepněte ji na false. Pak můžete případně ještě přepnout na false i položky pro jednotlivé pluginy, např. pro flash to je: dom.ipc.plugins.enabled.npswf32.dll.
Ještě ve verzi 3.6.8 toto nastavení stačilo k vypnutí plugin containeru. Bohužel po updatu na 3.6.9 jsem zjistil, že se plugin-container nerušeně zapíná, aniž by bral ohled na nastavení výše. Našel jsem tedy v adresáři s ff soubor plugin-container.exe a smazal. Ff běží i s tím, k úspoře výkonu to stačilo a vše funguje. Bohužel ale očekávatelně dochází k malé prodlevě při zapínání flash her, jak se zřejmě ff snaží plugin-container najít. Budu tedy vděčný pokud někdo zná skutečné řešení a postup, jak plugin-container.exe skutečně deaktivovat.
A ano matrasi, ve starších verzích ff tahle blbost nebyla.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny