Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zdroj

Zdroje mají nějaké optimální pracovní body na křivce zatížení. Zdroj s větší zátěží 450 vs 550W má i posunutý optimální bod svého zatížení. Záleží však i na zpracování/značce/ součástkách.
Pro uvedenou sestavu bych proto raději volil zdroj okolo >500W. Platí že nižší wattáž (450W) musí vyvážit kvalitnější zpracování. A pravda je taková že zdroj >500W pod <1000,- moc důvery nevzbudí.
Obecně panuje mezi lidem představa, že na zdroji se dá ušetřit. Já bych na zdroji jako na nejzatíženější komponentě v PC osobně nešetřil :o). Jsem zastánce kvalitnějších zdrojů v cenové relaci okolo 1500-2000,-. Za ty problémy mě to nestojí a stavím PC prostě takhle.
Ohledně úspory spotřeby energie... Souhlasím s tím, že 450 a 550 na prázdno je úplně skoro jedno. Zdroj skutečně dodá tolik kolik bude odběr, to je elektrika. Větší vliv podle mě má účinnost zdroje při provozu, než jeho maximální zatížitelnost anebo odběr v době vypnutí. Za běhu ušetříte s vyladěnýma komponentama v PC a úspornejma režimama, víc než při vypnutém stavu. Toť jen názor.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny