Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sestavení herního PC

Nebudem sem davat zostavu, myslim, ze vhodna tu uz bola dana (6jadro od AMD atd), ale vyjadrim sa k zvastom, ktore tu siria ludia a vznikaju potom z toho public rumors.
ZAKLADNA otazka je vzdy si jasne zadefinovat naco ma PC sluzit. V tomto pripade mame jasne urcene, ze sa jedna o herny pc.
- nechapem preto potom, co tu pchate SSD, co sem miesate 10000 otackove disky. Tu sa predsa nebavime o file servri, kde sa kladie doraz na diskovy vykon, vy niekto poznate hru, ktora vytazi disk na maximum a spomaluje samotne hranie? Ja nie, ak ma niekto nejake dokazy okrem svojich bludnych tvrdeni nech ich sem zverejni, rad sa poucim.
- to tvrdenie, ktore hranici s flamom a fanatizmom, ze AMD nie len INTEL sa vlecie netom uz roky. Ale situacia sa meni kazdym mesiacom a uz dlhu dobu je AMD silnejsie v lowende a v middle kategorii a dokonca v poslednej dobe AMD dohana aj naskok INTELu v highende. AMD vzdy reagovalo na slabsi vykon znizenim ceny, takze pomer cena/vykon bol vzdy na strane AMD. Ano INTEL takmer vzdy prebil AMD v absolutnom vykone, pripadne specialnym aplikaciach (typicky bol vzdy napr winrar benchmark). Lenze staci si pozriet akykolvek herny test a zrazu vidite, ze drahsi procesor od INTELU, ktoreho cena je o 30% vyssia vam da oproti AMD konkurentovi narast vykonu o 2%. Ak niekto povazuje pomer 30 a 2 percent sa dostatocne efektivny nech si ten INTEL kupi, ale ja osobne to povazujem za plytvanie prostriedkami.
- podobny flame sa moze rozputat medzi priaznivcami Nvidie vs Ati, nastastie som si vsimol, ze ludia zacianju chapat, ze AMD(Ati) im v sucasnej dobe ponukaju hrubsi vykon a hlavne vyvazene a odladene chipsety, pretoze spolupraca AMD-Ati sa v praxi osvedcila a ich zlucenie bolo velmi stastnym krokom pre obe firmy.
- tv tuner v lcd ma jednu obrovsku vyhodu. Nemusite zapinat svoju nenazratu masinu s 600W zdrojom a tym vyrazne setrite na energii. Ja osobne povazujem pci a usb tv tunery za prezitok a odporucam len integrovane, pripadne externe tv tunery.

Zaver:
- procesor od AMD - vyrazne lepsi pomer vykon/cena, narast vykonu v pripade pouzitia Intelu je zanedbatelny
- chipcet od AMD - vyuzitie stability a vyladeneho vykonu pri planovej trojke od AMD (procesor+chipset+grafika)
- grafika od Ati(AMD) - Nvidia uz dlhsie straca dych, momentalna situacia je stale v prospech AMD, nie je co riesit
- disk - pre hry takmer nepodstatny element, staci siahnut po klasickom disku
- pamat - volitelna, ale onanovat s 8GB je asi zbytocne, nepoznam ziadnu hru, ktora by dokazala vyuzit tolko pamate
- dvd-rw + ostatna bizuteria - takmer nepodstatne, mozem sa bavit napr o vyuzitelnosti blue-ray, ale zbytocne by sme odchadzali od podtstay veci.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny