Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Switch je vadny?

Diky za vysvetleni. Nejspis je to skutecne tak, jak jsi psal, protoze v dobe, kdy jsme switch kupovali, tak patril k nejlevnejsim gigovym switchum. Switch ma jeste jednu chybu, a to, ze pokod se nekolikrat vymeni porty, karty v PC atd. tak dane porty, kterych se ta vymena tyka, zamrznou. Myslime si s kolegou, ze je to dusledek male cache pro smerovaci tabulku. Takze tve vysvetleni s tim naprosto koresponduje, jen jsem nevedel, ze je neco takoveho mozne.

Co se tyka prenastaveni switche, tak na tom switchi nic nastavit nejde a ani zadny soft k nemu nebyl. Na switchi jsou jen diody pro zjisteni stavu. Ted me napada, ze v tom to ale nekoresponduje s tim, co jsi psal. Krome diody na power je o kazdeho portu dioda pro signalizaci 100 MB, 1000 MB, kolizi a toho, zda switch pracuje. I v dobe vypadku je dioda na kolize zhasla, dioda na zjisteni stavu blika (prenasi data) a ve chvili vypadku zhasne (neprenasi data). Kdyby nastavali kolize na switchi, tak jak pises, tak by se ta dioda mela rozsvitit, ale ona je furt zhasla.

Chapal bych tedy ty vypadky jako chybnou spolupraci portu switche s portami sitovek, ale problem je, na ktere strane je chyba, zda jde skutecne o vlastnost levneho switche nebo zda nemuze byt problem na strane sitovek - ruzne sitovky s ruznymi chipy ?

S odzkousenim na jine switchi je problem, nebot nemam kde si pujcit gigovy switch, my jinak mame sit 100 MB, takze giga swtch zdany jiny nemame.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny