Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Reset ovladače grafické karty při zatížení

Zdravíčko všichni, mám tu už jistě mnohokrát vyřešený problémek. Projížděl jsem internet, fóra, faq i tuto poradnu. Ano, našel jsem i problemy podobné mému. Vážně jsem se snažil si z toho něco vzít, ale potom co jsem si BIOS přenastavil tak, že jsem pak PC málem ani nesputil, jsem si uvědomil, že budu El Stupido potřebovat asi individuální péči :-).

Před pár měsíci jsem si koupil nový PC s docela slušným HW (uvedu níže), jenže jak se ukázalo, tak při hraní her s vyšším rozlišením (např. 1440/900) nebo vyššími detaily či s vyšší HW náročností (kterou ze 100% HW splňuje) mi hry prostě padají. Vyloučil jsem fakt, že by to mohlo být hrami. Na to je to moc podobné. Vždy stejný scénář: Zapnu hru, chvíli hraju (na max detaily bez jakýchkoli obtíží) a pak se mi zčistajasna objeví černá obrazovka (tak na 2-3 sekundy) a hra se zase rozjede. Jenže za 10-20 sekund se objeví znovu a pak zase po chvíli zmizí. No a pak po dalších par sekundách se černá obrazovka objeví naposled, jenže hra se už nerozjede (bud spadne sama nebo sám musím najet do windowsů). Nemusí to být vždy přesně tři vypadnutí, někde to spadne po dvou jinde vydržim i 15 min, ale takle nějak pro představu to vypadá.

Ve winech se mi pak vpravo dole ukáže okénko s nadpisem: Ovladač přestal pracovat a byl úspěšně obnoven.

Ovladače jsou aktuální, módy kompatibility jsem zkoušel, a vzhledem k tomu, že když snížím rozlišení řekněme u Crysis nebo MW2 na 1024x768 tak to spadne později než s mým standartem 1440x900 (přitom hra běhá i na vysokém rozlišení skvěle), tipnul bych si, že to bude něco s teplotou. Ale mluvte na mě jak na dítě, v BIOSU se, jak jsem předtím zjistil, vážně moc neorientuji :-).

Konfigurace:

Typ CPU QuadCore Intel Core i5 750, 2800 MHz (21 x 133)
Pamět RAM 4GB
Základní deska Asus P7P55 LX
Grafická karta nVidia GTX 275 896MB
Zdroj Cooler Master (jen pro představu, pak se ještě mrknu do papírů, bude-li bude potřeba)
Microsoft Windows 7 Home Premium 64bit
Typ BIOSu AMI

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny