Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s PC - Selected cylinder exceeds maximum supported by BIOS

Díky všem za rady. Zkusil jsem vnitřek PC vysát a zbavit prachu chladič, ale nepomohlo to. Navíc PC začíná dělat víc problémů. Začíná se sekat a to hlavně při vyšším zatížení (přehrávání videí, spuštění více programů). Někdy jde o klasické vytuhnutí (nejde hýbat s myší) a někdy jde hýbat s myší, ale stejně nic nemohu udělat. Zkontroloval jsem, jestli je v PC vše dobře zapojené a jestli jedou všechny větráky a vypadá to dobře. Až tedy na větrák od grafické karty, ten nejede (ale možná jen pracuje, když se grafická karta přehřívá).
Operační systém mám Windows XP a druhý je Linux Ubuntu 10.4 (ten ale skoro nepoužívám). Multiboot jsem nijak nenastavoval, prvně jsem nainstaloval Windows a potom Linux a multiboot se vytvořil sám. :-)
Jinak počítač, pokud je zahřátý se nesekne při startu a naběhne bez problému, sekne se až ve Windows (jak jsem psal výš, pokud ho zatížím). Pokud ho spouštím studený, tak se seká při startu (jak jsem psal předtím). :-)
Zdroj mám tento: EUROCASE ATX-450 JSP
Jinak na zkoušení a výměnu nemám součástky. Asi to zkusím někam odnést a nebo koupit nový zdroj.
Memtest jsem zkusil, jel asi půl hodiny a pak se PC sekl. Ale během té půl hodiny tam bylo 0 errors.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny