Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s PC - Selected cylinder exceeds maximum supported by BIOS

Zdravím,
mám následující problém. V poslední době mi začal blbnout počítač. Při startu ho musím několikrát resetovat, protože mi buď oznámí chybu, když nabíhá tabulka, kde si vybírám mezi Linuxem a Windowsem, vypíše to Error 18 s textem: Selected cylinder exceeds maximum supported by BIOS, nebo mi nenaběhnou Windowsy. Po několika restartech se dostanu do Windows. Když si spustím internet a začnu zatěžovat CPU, tak se PC začne přehřívat a zpomalovat (ale jen nepatrně). Speedfan mi momentálně ukazuje, že CPU se přehřívá (52°) a AUX také (52°) – jsou u toho ty ohníčky. :-) Potom se mi také stane, že mi zčerná obrazovka a po chvíli naskočí s hláškou, že se grafická karta resetovala (tak nějak :-), až se mi to stane zase, tak to vyfotím ;-) ).
Zkusil jsem PC projet programem SAS v nouzovém režimu, ale nic to nenašlo. Spíše si myslím, že odchází nějaká součástka. :-( Bohužel se v PC nevyznám, takže nevím která nebo co by tohle mohlo způsobovat.
Počítač: Přes 3 roky starý, skládaný.
Základní deska: MSI K9N NEO-F
Procesor: AMD Athlon 64 X2 3600+ EE
Operační paměť: 1GB DDR2 240pin PC5300 667MHz
Pevný disk: 320GB, 7200rpm, SATA
Grafická karta: ATI Radeon X1650 PRO 256MB DDR3
Skříň: Miditower ML 5410, 450W

Složení PC opsáno ze záručního listu. :-) Pokud budete potřebovat ještě nějaké informace, rád je doplním. Jinak se omlouvám za název nového dotazu, ale nic jiného mě nenapadlo. ;-)
Změna předmětu, původně: Problém s PC (LaKr)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny