Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Rozsireni diskove kapacity u HP ProLiant DL380 G4 + vyber dodavatele

Problém je, že ani nový server ti většinou za tuto cenu nedá kapacitu přes 10TB. IMHO tu nejde o extra rychlosti, protože limit je stejně v gigabitu, nicméně jde hlavně o kapacitu, a tu prostě v běžném serveru "za pár" nedostaneš (maximem bývají 2-3U se 12 disky, pak cena letí strmě nahoru za různé diskové kabinety apod.; více než 3U jsem už dloooooouho u nových serverů neviděl, maximálně u těch nejvýkonnějších, s cenovkou za "sociální" konfiguraci začínající na 100kKč..)

Mrak se, jak jsem pochopil, pohybuje v GIS apod. kde objemy dat jsou astronomické (taky mám podobné zákazníky) a všechny musí být online. Ten návrh na ten 8-diskový QNAP je celkem logický - umožní celkem jednoduché rozšíření, až to bude třeba, prostým přidáním disků. A ten rychlý CPU je tam právě proto, aby i zápis s XORováním byl rychlý, a to i v plné konfiguraci. Výrobce určitě ví, proč jej tam osadil. ;-)

edit: ve srovnání např. s EMC DataDomain je to cenově furt "nic"

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny