Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vývoj her

Děkuji oběma za vaše odpovědi.
Chci tvořit klasické hry, optimalizace na windows a linux (má totiž velikou budoucnost-tedy alespoň podle mě).
Pokud to tedy chápu správně, větší firmy mají týmy o cca desítkách až stovkách programátorů, kteří si rozdělují práci podle svého zaměření a celkový koncept - projekt té hry je stavěn na enginu - čili nějakém vnitřním systému, který si ti programátoři uzpůsobí (vytvoří) tak, aby vyhovoval jejim potřebám, aby ta hra obsahovala technologie které budou potřebovat, atd...

Určitě v tom případě bude důležitá týmová spolupráce.

Unreal byl v c++? Takže bych měl začít tam? Co jsem právě slyšel a dočetl se, c++ je jazyk, který by měli povinně zvládnout všichni programátoři. Já jsem právě v něm chtěl dělat, ale ještě pořád si nedokážu představit, jak od počátků (vypisování textů, základní 2d operace s tvary) se dokážu s pomoci c++ a dalších dodatečných knihoven prokousat až k tvorbě právě enginu do her, nebyl jsem si jist, zda se ubírám správným směrem.

Chci být univerzální, chci se naučit co největší spektrum jazyků a poznat toho co nejvíce. Život je ale krátký, proto se chci na jeden jazyk zaměřit (c++ mi poskytuje široké spektrum zkušeností a znalostí, od kterých si zbytek budu moci odvodit) a jak budu zaměřen, tak chci si rozšířit obzory i na další jazyky a technologie, které by se mi mohly hodit.

Co se týče škol, v tom jsem udělal chybu, tedy - myslím. Gymnázium jsem začal ve tuším 12 letech, tehdy jsem ještě ani nevěděl co budu dělat, čím se budu živit. Byl jsem bezstarostné dítě a tak kvůli tomu že jsem byl nadaný, dali mě rodiče na gympl.

Já bych teď radši byl někde na průmyslovce na programátorovi a pak bych šel na vysokou, ale protože jsem na gymnázium a ještě k tomu všeobecným, budu muset absenci znalostí potřebných na vysokou dohnat samostudiem.

Takže c++?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny