Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Se servisem Dell mám také zkušenost - borec přinesl na výměnu desku, vyměnil a ta byla taky špatná,…
lk1 12.10.2012 13:27
lk1
On nemusi mat nahradny diel vobec zo sebou, moze kludne prist a len povedat, ze je vadna doska. Tym…
fleg 12.10.2012 13:33
fleg
Tak na takovéhle lišácké NBD se můžu klidně ..... Nevím proč ten Dell tak obhajuješ, jednou všude hl…
lk1 12.10.2012 13:42
lk1
Souhlasim s tebou. Kdyz ti prodavaji ntb, tak se NBD prezentuje tak, ze mas opraveno druhej den. Tot…
Radek 12.10.2012 13:52
Radek
mám takový pěkný zážitek s IBM. Umřel disk v serveru, server v záruce (a ne zrovna té nejnižší), dis…
touchwood 12.10.2012 14:45
touchwood
Ja ti verim, ale mluvis o necem jinym. Mne jde o to, ze z tebe pri koupi delaji blba, a pak snad v k…
Radek 12.10.2012 16:27
Radek
Tu sa vsak Dellu a ostatnych vyrobcov musim zastat aj ked fanda NBD nie som. Prirovnanie k positkam…
fleg 12.10.2012 19:23
fleg
Ja to nemyslel tak, ze se pak Dell cuka jako pojistovny, tam to asi rozdil bude, kdyz to rikate. Ja…
Radek 12.10.2012 19:49
Radek
Ale v skutocnosti to tak je, ze do 24h mas vsetko opravene. Vsetkych ludi, co poznam a riesili nieco… poslední
fleg 12.10.2012 23:27
fleg

Se servisem Dell mám také zkušenost - borec přinesl na výměnu desku, vyměnil a ta byla taky špatná, tak jí zase vymontoval, řekl sorry, a že přijde teda v pondělí (byl pátek, jak jinak). No ta druhá tedy už byla funkční.

Představoval bych si, že jako náhradní díly používají něco otestovaného, no.
Takhle to opravdu vypadalo, že čapl něco, aby splnil NBD, a skutečný objednaný náhradní díl dorazí později.

Prostě žádná firma dneska už dokonalá není, konkurence tlačí všechny zbytečné náklady dolů, a pak to tak vypadá.

Souhlasim s tebou. Kdyz ti prodavaji ntb, tak se NBD prezentuje tak, ze mas opraveno druhej den. Toto je v podstate podvod, i kdyz ti reknou, zes mel cist a blablabla. Ne, oni maji hned pri koupi rict, ze to neni tak, jak se to zda a jak to prezentuji. Vymyvaci mozku s kravatama by jim meli dat instruktaz jak zakaznikum rikat popis skutecnych sluzeb, ne tech, jak by to radoby melo vypadat a ve skutecnosti je to jinak.

mám takový pěkný zážitek s IBM. Umřel disk v serveru, server v záruce (a ne zrovna té nejnižší), disk nebyli schopni dodat celý týden. Tak asi tak. BTW, Dell u serverů funguje skvěle a do 4 hodin se vleze úplně s přehledem.

Pokud to zní jako reklama na dell, tak ano, jsem spokojen (v rámci reality a možností, protože jsem realista) a měnit bych nechtěl.

Ja ti verim, ale mluvis o necem jinym. Mne jde o to, ze z tebe pri koupi delaji blba, a pak snad v kazde diskuzi o Dellu nekdo machruje a vykrikuje neco o Dellu a jeho NBD. No a ono je to vlastne uplne jinak a jen lzou. Je to jako pojistovny, plno kriku a slavy a superlativu, ale nekde se krci malyma pismenkama to dulezity - rozumej to, po cem je vlastne hovno a nikdo ti to nerekne, protoze by sis tu pojistku (nebo NBD) vlastne asi ani nekoupil. Ja mam zase dobry zkusenosti s IBM. Nemam problem, ale mozna je to tim, ze mam dobrej servis a hlavne ho skoro nepotrebuju.

Tu sa vsak Dellu a ostatnych vyrobcov musim zastat aj ked fanda NBD nie som. Prirovnanie k positkam nie je dobre. Poistovne sa naozaj radi vykrucaju pri plneni povinnosti, co vyrobcovia pc nerobia.
Problem je inde. Ludia si kupuju zaruku NBD. Akosi automaticky predpokladaju, ze ked im povedia, ze NBD je, ze do 24h pride technik, ze to hned aj opravi. Ale to nikde nikto a nikdy netvrdil. Je to len blba ludska domyslavost a zakaznik si potom nechce priznat chybu. Odkial zobral to, ze garancia NBD znamena automaticky garanciu odstranenia zavady? Pisal to niekto niekde? Hovoril to nejaky vyrobca alebo predajca? Je to proste len taky public rumor akych je na nete spusta. Hovorim to aj z vlastnej skusenosti, ja ked som prisiel kedysi do styku s tymto terminom 1x tiez som to tak automaticky predpokladal. Na rozdiel od inych si uvedomujem, ze som sa do omylu uviedol sam.

Ja to nemyslel tak, ze se pak Dell cuka jako pojistovny, tam to asi rozdil bude, kdyz to rikate. Ja Dell nemam. Jen jsem tim chtel rit, ze ti vlastne prodaji neco jiny, nez jak to ve skutecnosti je a to delaji oba. Tys mluvil o nasledcich, kdyz se uz nechas "nachytat" a koupis.

Jenze ona je prave pravda, ze na forech panuje nazor, ze NBD je oprava do 24h. Plati to ale i na tomto foru. Pokud me pamet neklame, tak ani tady to nikdo nikdy nerekl jak to je (aspon v tom, co jsem ja cetl), az dnes ty. No a co si pak ma myslet BFU, kdyz mu na PC foru reknou neco, co neni pravda (nemyslim toto forum, ale obecne fora, sam jsi rekl, ze je to platna fama). A prodejci to taky rikaji. Od doby, co Dell prodava nejaky to vetsi elektro jsem se na to sel podivat, protoze jsem Dell nikdy poradne nevidel. Premyslel jsem, jestli bych to nevymenil za IBM, protoze rada T jde do hajzlu. Dell se mne nelibil, ale mimo jiny jsme dostal info o NBD takovy, jak to vsichni prepdokladaji - do 24 opraveno - ne napriklad zdvorilostni navsteva technika. Je jedno, ze reknes, ze to prodavaci neznali a ze je to jejich chyba, ale to zadnej zakaznik nemuze cekat a je to tusim jediny misto, kde se da na Dell podivat. Nebo v tu dobu bylo.

Ale v skutocnosti to tak je, ze do 24h mas vsetko opravene. Vsetkych ludi, co poznam a riesili nieco cez NBD mali do 24h svoj stroj skutocne opraveny. Takze na papieri sice nie je garantovana oprava, ale Dell sa snazi tak, ze ich povest proste zmenila myslenie ludi a mozno aj preto si kazdy mysli, ze to je garancia opravy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru