Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Složité nastavení bootloaderů mezi dvěma disky

Tak se priznavam, ze jsem to nepochopil. :))

---

Tak to zkusim pro nas natvrdly.

disk 250GB 1.partition nainstalovane WindowsXP a na dalsich data. Disk se ma umet spustit, pokud bude v PC sam a ma ho umet nacist i druhy disk, nic neresis proste NT loader, ktery tam je tam zustane.

disk 750GB
1.partition 50GB Windows (7?)
2.partition Suse
3.partition data

Odepnes prvni disk a nainstalis Windows na novy, budou fungovat. Pak muzes pripnout prvni disk zpatky. Ale musis nastavit bootovani v Biosu na ten disk 750GB. Po spusteni novych Windows nainstalujes EasyBCD a najdes si tam ty stary XPecka a nastavis, pripadne muzes zeditovat boot.ini, je jedno jak to provedes. Ted budes mit na NT loaderu z nových Windows disk 750GB vyber ze dvou systemu. Kterykoli disk vyndas z PC, tak ten druhy bude fungovat samostatne a z noveho se budou nacitat i stare Windows.
No a ted nainstalis SUSE a GRUB nainstalujes do 2.partitions 750GB disku. Grub si pravdepodobne najde oboji Windows, takze skrz Grub muzes spustit oboji Windows i Linux.
Vratis se do novych Windows a do EasyBCD si pridas zavadec Linuxu.

Takze ted to bude vypadat tak, ze bude-li v PC samostatne stary disk, nactou se stara Windows. Budou-li tam oba disky, tak se nacte ted nevim jak to nazvat "EasyBCD NT zavadec", proste tri radky, kde bude na vyber dve Windows a jeden Linux, navic kdyz vyberes linux, tak se ti spusti Grub, ze kteryho se muzes vybranim polozky NOVE Windows dostat zpet do toho EasyBCD NT zavadece, kdyz vyberes STARE Windows, tak se ti zacnou loadovat a linux. (to je jen takova zajimavost, jasne, ze Grub se da nastavit na 1s automaticke spusteni linuxu, takze tam nemusi votravovat.)

Kdyz odeberes disk 250GB, tak zustanou tri polozky, ale funkcni bude jen linux a nove windows.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny