Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rozdělit nebo nerozdělit disk?

Zdravím, chystám se v brzké době na přeinstalaci operačního systému (Windows 7). A tak mě napadlo a zajímal by mě názor ostatních, jestli je lepší(užitečnější, bezpečnější, atd) rozdělit pevný disk na 2 nebo více sektorů (v mém případě 2-C,D). Disk má kapacitu 320GB, takže s místem problém nebude. Napadlo mne dát třeba 50GB pro C a zbytek D. Na C by byl systém, ovladače+utility a základní (důl.) programové vybavení (antivir, antispyware, firewall, prohlížeč,...) no a sektor D by sloužil pro hry, hudbu, filmy, obrázky a běžný software.
Má myšlenka je taková, že když bude systém, ovladače + základní vybavení na C, je předpoklad, že se s ním nebude často manipulovat (doinstalce, odinstalace, změny, přesuny,...) a tím nebude docházet tak rychle k fragmentaci, což přispěje k tomu, že systém vydrží déle svěží a rychlý. No a na D budou hry, programy, které se budou často měnit (upgrade, patche, save),takže by to nemělo ovlivňovat systém samotný. Navíc, pokud by se mi nějakým nedopatřením naistalovat program/hru, které bude problémová nebo se mi tam dostal nějaký malware, nemusel bych přeinstalovávat vše, ale jen zformátovat sektor D (pokud to lze, když je to jen jeden disk) a nahrát programy a hry znovu. Ušetřil bych tím práci s instalací Windows, přihlašováním, stahováním aktualizací, atd.
Co myslíte?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Myšlenka je dobrá, ale 50GB je na W7 málo. Systémovou partišnu udělej minimálně 80GB.
mif 30.09.2010 19:25
mif
S rozdělením disku nelze než souhlasit. Názory na potřebnou velikost systémového oddílu se však moho…
Pytlík 30.09.2010 19:57
Pytlík
A jak vyřešíš winsxs až naberou hodnot několika GB? U mě se teda Windows 7 chová stejně jak Vista (n… poslední
shark.jd 05.10.2010 19:50
shark.jd

S rozdělením disku nelze než souhlasit. Názory na potřebnou velikost systémového oddílu se však mohou lišit. Já, kupř. mám velikost oddílu 30GB (a Win7 mám co existují) a z toho mám více než polovinu volnou. To proto, že hry moc nehraji a hlavně je necpu do systémového oddílu, ale na D:. Body obnovy mám rovněž vypnuty (řeším to spíše obrazem oddílu).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru