Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem lcd a oči

ničí míń zrak ldc monitory? než staré crt? mám totiž 8 let starý crt a sedím u toho dlouho a nebude lepší když budu "čumět" radši do lcd? pomůže to hodně očím?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ociam vadi napr. to ked mas v izbe tmu a presuvas zrak z monitora na nieco ine (klavesnicu) musia sa…
MM.. 08.10.2010 00:48
MM..
U každého člověka, jehož organismus je vystaven nepřiměřeně a dlouhodobě fyzickému, psychickému, či…
jofa 08.10.2010 01:02
jofa
A jak student definuje "opticke zatizeni"? To je co? Sedenim pri PC bude mat skor problem s chrbtico…
MM.. 08.10.2010 01:13
MM..
....zrakovému, aby jsi pochopil. Je vidět, že už tě to poškodilo.
jofa 08.10.2010 01:49
jofa
Tak vysvetli co to je to "zrakove zatizeni"? Nejake zavazia na oci? :) Jaky je rozdiel medzi pozeran…
MM.. 08.10.2010 01:56
MM..
Na hloupý otázky je zbytečný odpovídat.
jofa 08.10.2010 02:01
jofa
Zatím argumetuješ pouze svým přesvědčením, fakta žádná. poslední
Prasak 08.10.2010 08:07
Prasak

Ociam vadi napr. to ked mas v izbe tmu a presuvas zrak z monitora na nieco ine (klavesnicu) musia sa vzdy prisposobovat na silne svetlo vychadzajuce z monitora a tmu. Tym sa oci velmi unavuju. Preto nemas cumet do monitora v tme ale mas si v miestnosti alebo vedla/za monitorom lampu zasvietit.

Vseobecne LCD je lepsie v tom ze nevyzaruje röntgen a podobne ziarenia ako CRT (co vadi nielen ociam ale akemukolvek ozarovanemu zivemu organu).
Neblikanie az taka vyhoda LCD neni ptz oni aj trubice LCD podsvietenia trochu niekedy blikaju ptz to vyrobil cinan debil, ale to az tak ociam nevadi.

Vseobecne je to plusminus jedno, ked ti CRT dosluzi kupis si LCD. Hlavne si zniz jas a kontrast ptz tie urovne co nastavuju vyrobcovia monitorov ako prednastavene to je sila ze by som tym mohol osvetlit aj tanecnu salu. Ja mam jas a kontrast nastaveny na ca. 10% (u LCD, u CRT je to vacsinou normalnejsie tam som maval nastavene tusim okolo 30-50%)

U každého člověka, jehož organismus je vystaven nepřiměřeně a dlouhodobě fyzickému, psychickému, či sluchovému a optickému zatížení, může dojít k zhoršení, nebo dokonce k trvalému poškození zdraví. To vám řekne každý student v prvním roce na medicíně.

A jak student definuje "opticke zatizeni"? To je co?
Sedenim pri PC bude mat skor problem s chrbticou, krcnou a aj zvyskom, a nie s ocami.

K trvalemu poskodeniu zdravia u mna dochadza hlavne ked stretavam nejakych debilov, t.j. denne napr. v praci pri citani poziadaviek od zakaznikov a od marketingoveho oddelenia. Alebo pri navsteve akehokolvek uradu alebo pri pocuvani nejakeho vyjavu nejakeho politika, alebo poskodzovanie psychickeho zdravia pouzivanim produktov microsoft. Poskodenie od nejakeho posobenia monitora je voci tomu absolutne nepodstatne. :-)

Tak vysvetli co to je to "zrakove zatizeni"? Nejake zavazia na oci? :)
Jaky je rozdiel medzi pozeranim do steny a pozeranim do monitora? Cim monitor tie oci zatazi viac jak stena alebo kniha alebo ulica ked sa pozrem von oknom? (o striedani silneho svetla a tmy som uz pisal, myslim zatazenia ine, t.j. ked mam svetlo v izbe a jas monitora na minime tak v com je tam to zatazenie)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru