Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Omezení doby zábavy s počítačem

Dobrý den. Byl jsem pověřen sousedem abych jeho synovi nainstaloval na počítač program, který mu omezí čas "zábavy" na počítači.
Průměrný den u nich probíhá: vstává v 5, zapne facebook. V 7 vypne počítač a jde do školy. Cca ve 3 se vrací ze školy, okemžitě zapíná facebook a xteen (tak nějak se to jmenuje) a jede téměř nepřetržitě až do 10 do večera, občas to proloží Mafií 2.

Od programu bych očekával něco na tenhle typ funkce:
- po každém přihlášení se odpočítává čas dejme tomu od 1 hodiny a při dosažení 0 už se ten den nepůjde přihlásit
- po každém spuštění facebook.com nebo xteen se odpočítává čas od 1 hodiny a po dosažení nuly bude nějaký firewall tyhle stránky blokovat
- po každém spuštění Opery nebo IE odpočítává čas a po dosažení 0 nejde prohlížeč zapnout

Program, který dovoluje přihlášení jen mezi dvěma zadanýma časama nepomůže.

Musí být schopný běžet naprosto samostatně- nevyžadovat ani občasnou údržbu a nesmí být vidět ikonka radši ani v systray.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Každá ochrana půjde obejít a druhý den už to bude zneškodněné. Při nejhorším půjde za kamarádem. To…
marekdrtic 10.10.2010 14:21
marekdrtic
Podle mě to za zkoušku stojí, jako největší "odborník" přes počítače jsem tady v ulici branej já, ta…
Potkan007 10.10.2010 14:26
Potkan007
Podle mě to za zkoušku stojí, jako největší "odborník" přes počítače jsem tady v ulici branej já, ta…
AZOR 10.10.2010 15:56
AZOR
:D Jsem na tom uplne stejne... Akorat ze me toto zustalo az do dospelosti... Bez PC ani ranu nový
CRYPTLoCC 11.10.2010 05:31
CRYPTLoCC
Já tyhle prostředky k omezování počítačových (internetových) aktivit tak úplně nezatracuju. Sám jsem… poslední
TarasBulba 11.10.2010 07:58
TarasBulba

Každá ochrana půjde obejít a druhý den už to bude zneškodněné. Při nejhorším půjde za kamarádem. To chce jinou taktiku, zabavit ho něčím, aby neviděl v počítači střed světa. Nejdřív ze všeho bych ale klukovi zřídil omezený účet, aby se nemohl moc hrabat do systému. Většina programů je placených, ale třeba tenhle je free http://www.safe-install.com/programs/crawler-paren tal-control.html (netestoval jsem). A další problém bude v tom, že jestli mu to hned omezíte na hodinu denně a on je na tom závislý, tak bude dost agresivní a bude se "mstít" (špatný prospěch ve škole, nedejbože uteče z domu atd., nechci nikoho strašit, jen říkám, jak to může dopadnout). Nejlepší by bylo popovídat si o tom s ním a snižovat to třeba o hodinu na týden.

Podle mě to za zkoušku stojí, jako největší "odborník" přes počítače jsem tady v ulici branej já, takže když já řeknu, že nevim co s tim, tak se dál snažit nebude (tohle je i odzkoušené).
Taktiku zabavit něčím se pokouší praktikovat, ale vždy to vypadá stejně. Nerad, ale jde se vymyšlené činnosti účastnit a když náhodou zkončí, tak je zase u počítače. Asi si mě brzo podaj, ten počítač jsem stavěl já :-D

Podle mě to za zkoušku stojí, jako největší "odborník" přes počítače jsem tady v ulici branej já, takže když já řeknu, že nevim co s tim, tak se dál snažit nebude (tohle je i odzkoušené).

V rámci duševního zdraví jeho syna řekni, že nevíš. Navíc si myslim, že největší odborník bude právě ten syn, pár dní po tom, co mu to implementuje to obejde.

I mne, se snažili omezit práci s počítačem jako málému ;)
z těchto dob mám několik záloženích hlávesnic, několik klíčků, několik záložních myší, záložní kabel k modemu a modem, spoustu sw vybavení.. a pochopitelně spoustu sřámů na duši a skillů jak vydírat rodiče 8-),

Já tyhle prostředky k omezování počítačových (internetových) aktivit tak úplně nezatracuju. Sám jsem je před pár lety u známých nasazoval a několik roků to opravdu fungovalo. Ovšem bylo to u menších dětí a v rodinách, kde existovala alespoň základní "vymahatelnost kázně". Snažit se tímto způsobem válčit s puberťáky už nemá šanci na úspěch.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru