Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem MB MSI K9NU NEO - funkční jen některá VGA

Ahoj ve spolek,
mám zajímavý problém, který se snažím vyřešit pro kamaráda.
původní sestava:
MB: MSI k9nu NEO V
CPU: Athlon 64 3000+
VGA: GeForce 7600 GT / PCI-E x16 (Gigabyte-nx76T128D-RH)
zdroj noname 350
RAM: 2x 512 MB Apacer PC2-4300


původní problém je prostý: grafická karta začla postupem času zobrazovat artefakty v obraze (většinou červené drobné čárky) jak v grafickém tak negrafickém režimu, nejdříve po zátěži a později již stále. Tuto chybu jsem již viděl vícekrát většinou v souvislosti s přehříváním VGA a podle mých zkušeností pokud nepomůže vyčištění chladiče atd. je čas na novou kartu. Kamarád se tedy smířil s upgradem karty.

Bohužel žádná karta (PCI-e) kterou jsem v PC vyzkoušel, v PC nefunguje. PC projde POSTem, naběhne i do windows ( podle zvuku), ale obraz se neobjeví ( vůbec ).
Zkoušeny karty ATI saphire radeon 1900XT, 1900GT, Nvidia MSI VN240GT-MD1G.
První co mě napadlo byl slabý zdroj a tak jsem pokusně vyzkoušel fortron 400. Vyšší k dispozici nemám, ale ani jedna ze mníněných karet nemá takový příkon aby ji tento zdroj neutáhl a to i v zátěži ( otestováno na jiném PC). Zkoušeno i na 3různých monitorech (připojeno přes DVI i přes D-SUB) všechny ostatní komponenty ( HDD, mechaniky atd pro test odpojeno ) Bios jsem aktualizoval na nejnovější verzi 1,9 a Defautoval Bios ( jak přes baterii, tak nastavením). Zkoušel jsem i cvičně jiné RAM. PCI grafiku bohužel momentálně na vyzkoušení nemám. Situace stále stejná - s původní grafikou PC jede, s jinou ne.
Vygooglil jsem, že zmíněný problém se objevuje u této desky i u jiných uživatel, ale řešení jsem nenašel. Vše imho směřuje k vadné MB ( po záruce). Jaký máte na to prosím názor? Jestliže je deska opravdu vadná, proč 1 karta funguje ?
díky
Sysel

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny