Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router s bandwidth managementom

Nehladiac na to, ze porusujes zmluvne podmienky UPC mas na vyber nasledujuce moznosti.
Zabudni na lacne routre s bandwidth managmentom, nefunguje spolahlivo a zabije ti ho hocijaky torent klient. Samozrejme mozes ist touto cestou, ale mas vysoku pravdepodobnost, ze sa s kamaratmi casom na niecom pochytite.
Kupis si router, kde sa da nahodit nejaky linux (WRT fw), pretoze ten ide potom upravovat podla lubovole. Nevyhoda je, ze musis mat znalosti linuxu inak si nespravis co potrebujes.
Kupis si nejaky routerboard s L4 licenciou, najlacnejsia masinka je RB411U, k tomu nejaku karticku, neodporucam CM9, ktore nefunguju dobre pod 2.4GHz, cize napr R52. Vysielat na 5GHz v indoore neodporucam. K tomu nejaku mensiu 4dB antenku ak to ma byt po dome. Vyhoda je, ze si tam naklikas co chces, nevyhoda bez znalost sieti, shapingu a zakladneho nastavenia routrov si to proste nenakonfigurujes.
Kupis si vo vypredaji nejaky repad lacny bandwidth manager, ale myslim, ze pod 100 Eur nic nezozenies, takze toto je asi nie je tam spravna cesta, ale slo by len o klikanie, takze to zvladne vacsinou aj laik.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny