Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Router s bandwidth managementom

Nakres je hrozny, ale snad to chapem;o).
Navrhujem taketo zapojenie pre jednoduchost.
Modem----RB-----switch----router1,2,3. Takto ti na na kazdom routri mzoe bezat nat a Mikrotik bude vidiet kazdu siet ako zvlast. V tom zapojeni ako to chces ty musis totizto dat tvoj router do bridge modu, preso vypnut nat a to neviem, ci tvoj router dokaze.
Mikrotik mozes ovladat 3 sposobmi. Znacne okliestene je ovladanie cez web. Plne ovladanie mas cez konzolu (telnet, ssh alebo konzola) alebo klikanim cez winbox (stiahnes si zo stranky http://demo2.mt.lv/winbox/winbox.exe).
WAN rozhranie si mozes spravit z hociktoreho ethernet portu, uz si nepamatam ci je tam standardne nastaveny nat a maskarada, ak nie musis si to naklikat vo fw a to moze byt ten kamen urazu, znalost iptables a linuxu je velkou vyhodou.
Takisto dhcp server neviem, ci bezi na vsetkych ethernetoch, cize konfiguracia dhcpd ta neminie, potom vytvorit pravidla na fw ak chces teda, nastavenie queues...atd.
Vyhoda winboxu je aj v tonm, ze sa vie pripojit na MT aj ked nemas nastavene spravne ip adresy cez mac adresu, takze si na zaciatok ani nemusis robit starosti s nastavenim siete pri prvej konfiguracii.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny