Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nejde mi zapojení disků na základní desce

Ked si Windows instaloval v mode IDE tak nemozes prepnut vsetky porty na RAID, ptz potom Windows nenabehne (ptz disk s Windows je potom v mode AHCI) a musis Windows nainstalovat nanovo.

Ak ta doska podporuje prepnutie portov osobitne (napr. niektore na RAID a niektore na IDE) tak zapoj disk s Win do tych ktore su IDE. Ked nie tak musis nainstalovat Windows nanovo. A samozrejme vsetky ovladace, mas ich na webe ktory si dal odkaz do otazky.

Ak chces RAID kvoli ochrane dat (duplicitny zapis) tak si v tom RAID Setupe (ktory nabehne na zaciatku alebo po zmacknuti klavesy tesne po zapnuti PC) nastavis RAID1 (mirroring).
Ked to chces na zvysenie vykonu a spojenie tych diskov tak nastavis RAID0 (stripping) ale toto zasadne neodporucam ptz ked odide jeden disk tak ziadne data uz z toho nevydolujes ani nahodou.

Ked nechces instalovat Windows nanovo tak nechaj SATA mod na IDE a pouzivaj tie disky normalne ako dva disky. V pravy klik na tentopocitac - spravovat - sprava diskov si vytvoris oddiel na kazdom z nich a naformatujes.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny