Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem FreeOCR V3 mi nefunguje

Děkuji za informace
1.V případě pokusu řešit problém: nastavení programu prohlížeče obrázků a faxů jako výchozí program pro formáty txt. Doc. Odt. Tif a pdf. Nic se ale v případě funkce FreeOCR nezměnilo nevím jestli jsem postupoval správně: provedl jsem to tak, že jsem na soubor s příponou najel myší na soubor s příslušnou příponou pak jsem stiskl pravé tlačítko myši najel jsem na vlastnosti-obecné, otevřít v programu změnit a změnil na prohlížeč faxů a obrázků. (POZN: řešení přes nabídku start-všechny programy-příslušenství jsem tam prohlížeč faxů nenašel, abych jej spustil a rovnou nastavil jako výchozí pro všechno)

2.V případě Openoffice.org verze 2.2 (u novějších verzích nevím jak to jde) se v případě příkazu vložit obrázek objeví v menu 2 možnosti výběru a to ze souboru nebo skenovat.
V případě výběru možnosti ze souboru mohu bez problémů vložit obrázek, ten se ale bude chovat jako obrázek (mohu je sice dále zvětšovat, zmenšovat,ořezat atd), ale nikoliv formátovat jako text, dále najet na volbu ocr nemohu – protože i v případě volby všechny soubory jsou v závorce uvedeny jen obrázkové formáty a najet na něco jiného nejde.
V případě výběru možnosti skenovat se objeví dvě možnosti: vybrat zdroj a dotaz. V případě výběru vybrat zdroj se v rámečku výběru objeví jen daný skener a nic jiného vybrat nelze, v případě zmáčknutí dotaz mohu upravit zda chci dvoubitově (černá a bílá), stupně šedí, barevně, dpi, kontrast atd a zas možnost skenovat – neumožňuje tedy vybrat program OCR
Chtěl bych se zeptat zda by nebylo možné najít nějaký jiný freeware textový editor, který by pro spolupráci s FreeOCR mohl nahradit MSword, jestliže Openoffice danou funkci nepodporuje?

3.děkuji za informaci ohledně potenciální možnosti naučit Paperport česky, která se mi jeví jako ideální řešení, bohužel se mi na stránkách http://www.nuance.com/ nepodařilo najít pro danou verzi češtinu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny