Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem FreeOCR V3 mi nefunguje

Problém s programem FreeOCR V3. Do operačního systému Windows XP professional jsem si nainstaloval program na rozeznávání OCR textu FreeOCR V 3 a podařilo se mi dle nápovědy programu doinstalovat rozeznávání českých znaků. V případě, že jsem tento program chtěl vyzkoušet vznikl tento problém: načtení do levého panelu ať již skenovaného textu z formátů typu tif popřípadě pdf proběhlo zcela bez problémů. Při pokusu o spuštění procesu OCR ať z lišty pomocí tlačítka OCR nebo pomocí menu (OCR -Start OCR proces) program se jeví jako že pracuje, ale v pravém panelu se vůbec nic neobjeví – zůstane jen bílá plocha.
Daný skenovaný text byl pořízen vždy v optickém rozlišení minimálně 600x 600 dpi, text nebyl jakýmkoliv způsobem nakloněn atd. a daný skenovaný materiál bylo možné spustit OCR proces v programu Paperport (SW dodaný se skenerem -bohužel vůbecale nerozezná znaky s českou diaktitikou) nebo pomocí online aplikace http://rahman.cz (schopna rozeznat české znaky) s určitými drobnými chybami rozeznat.
Upozorňuji, že v počítači mám jako textový editor nainstalovaný openoffice.org verzi 2.2 a jen MS word viewer, nemyslím si, že by v tom mohl být problém: protože pokud ale cokoli „ručně“ z klávesnice do pravého panelu programu FreeOCR V3 zapíši a stisknu na liště umístěné mezi panely save text, uloží se text bez problémů po kliknutí na soubor otevře v programu poznámkový blok, stejně tak pokud tento „ručně“ napsaný text obdobným způsobem přenesu pomocí tlačítka „copy all text to clipboard“ a pomocí příkazu ctrl+v jej vložím např. do aplikace openoffice writer., jen tlačítko „eport text into microsoft word“ pochopitelně ani v tomto případě nereagovalo.

Děkuji za radu s pozdravem Honza

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny