Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zmenit format videa z VLC v Avidemuxu?

Jak teda docilit toho, abych vlozil original, orizl ho a vypadl na chlup stejny original, jen oriznuty?
to nepůjde, u ořezu se musí převést video - nikdy už to nebude kvalitní jak originál- ale dá se určitý druh videa (ne ten tvůj) doblbnout mpeg4 modifierem, tvůj zase umí http://www.videohelp.com/tools/Restream. můžeš přečíst toto: http://jech.webz.cz/ar.php fakt poučný

Kdyz jsem to v Avidemuxu orizl, tak to zpotvori format a je z toho 4:3 a neda se na to divat v zadnym prohlizeci.
v nastavení kodeku by měl být preferovaný PAR, ve filtrech jsou nástroje crop a resize- včetně nastavení aspect ratia, ale je to zhoršení kvality, tak jako tak.

Je to defaultne nestaveny VLC. V nastaveni se nestouram, je moc slozity, nenasel jsem ani jak zmenit defaultni misto ukladani streamu a to jsem snad pul hodiny prolizal to rozsireny menu. Takze proto nahravam v takovymto divnym formatu.

naopak, nahráváš přesně to video co k tobě proudí, ale vlc jde jednoduše nastavit, ať to ukládá jako třeba avi, divx, mp3, rozmer videa, žádný problém. mpeg2 Transport Stream se používá snad nejvíc na tv.

-------
zkusil bych nenásilnou formou domlouvat pomocí restream, jinak bys musel v avidemux překonvertovat. Pokud používáš vlc i na přehrání filmů, tak mu AR můžeš vnutit globálně a nafurt: nastavení/video/force aspect ratio a dej tam pro svůj monitor - von ti ty videa začne roztahovat.

Windows maker nebo jak se to jmenuje, je taky editor a ne player a zobrazi to hned 16:9. Jak je to mozny?
No tak lže a neukazuje pravý rozměr videa- je taky určen pro začátečníky, ty by to mohlo mátnout.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny