Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak zmenit format videa z VLC v Avidemuxu?

v nastavení kodeku by měl být preferovaný PAR, ve filtrech jsou nástroje crop a resize- včetně nastavení aspect ratia, ale je to zhoršení kvality, tak jako tak.

Tak to pak nema smysl.

zkusil bych nenásilnou formou domlouvat pomocí restream, jinak bys musel v avidemux překonvertovat. Pokud používáš vlc i na přehrání filmů, tak mu AR můžeš vnutit globálně a nafurt: nastavení/video/force aspect ratio a dej tam pro svůj monitor - von ti ty videa začne roztahovat.

Tim restreamem myslis program z Jechovyho webu? Jestli jo, nechapu k cemu bych ho mel pouzivat. VLC to nahrava dobre a nevadi mne ten vystupni format. Mne vadi, ze to nejde v nicem orezat tak, aby to vylezlo v takovym formatu jak to tam vlezlo. K prehravani videa pouzivam i jine programy nez VLC. S VLC a roztazenim formatu nemam problem, teda doufam. On to prehrava spravne. Ten nahrany "original" momentalne v 16:9 vzdycky prehraje spravne, ale mne jde o to z toho videa jen kousek vyriznout a ulozit. A to zatim v nicem nemuzu udelat.

No tak lže a neukazuje pravý rozměr videa- je taky určen pro začátečníky, ty by to mohlo mátnout.

To nevim co dela, ale kdyz to do nej strcim, tak to ihned ukazuje v 16:9 a pokud to prekonvertuju, tak to i jako 16:9 vyleze. Netrvam samozrejme na 16:9. Trvam jen na spravnym pomeru stran, aby se na to dalo divat a ted mam proste jako naschval nahrany 16:9.

Jinak nevis kde nastavit ve VLC zmenu mista k ukladani streamu v tom formatu TS? Ja to tam fakt nikde nemuzu najit a nenasel jsem to ani na googlu. Jak se zda, tak video je mnohem slozitejsi, nez foto.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny