Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zabezpečení dat před ostatními uživateli.

michalli: zkus si to, nevíš co píšeš.

xp pro: administratora nebere průvodce vytvořením nového uživatele v úvahu, je pro něj samozřejmý. prvního nového uživatele s jiným jménem než administrator zas vytvoří jako správce, možnost user je zašedlá.
teprve až u dalšího uživatele je možno vytvořit obyčejného uživatele - tak daleko se ale domácí samoadmin nikdy nedostane, i proto jsou windows uživatelé léta vychováni v tom že být správcem je automatické a normální.
lusrmgr.msc sice funguje a dokáže hned prvního usera nastavit s omezenými právy, ale který samoadmin si to ve správě pc dokáže spustit?

..a pak se Administrator zakáže..
možná tak ve firmě s doménovým přihlašováním. u běžných pc si nejsem jist, zda je prostředky windows vůbec možné jediného admina vypnout bez nástrojů třetích stran - a opět si zkouším představit domácího samoadmina který toto provádí.

xp home: o nezaheslovaném účtu administrator uživatelé vůbec neví, ani je nenapadne se aspoň jednou dostat do nouzového režimu a zaheslovat ho. o něco poučenější prostředí může být ve firmě, ale tam takový humus jako "home" naštěstí nebývá.
čili první uživatel je zas jako správce, už dalšímu nabízí omezený účet, a o skrytém administratorovi nemají tušení.

kdežto distribuci linuxu, která sama nabízí vytvoření ještě druhého roota anebo má home verzi se skrytým rootem, tu abys pohledal.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny