Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sony VEGAS 9 pro build 896 - render

Tak problém vyřešen.
Všem děkuji za popostrčení kupředu :)

Řešení je následovné:

Jelikož v dnešní době už málokdo má obyč televizi, ale kamery stále stránkují pře půl snímky (více zde: jech.webz.cz - díky kmochna). Ale některé kamery tak natáčejí videa do teď.

Proto musíme nastavit každé video sólo tak,a by se půl snímky vypustily a zachovali se celistvé.

To uděláme následovně:

1) Vložíme video do SONY VEGAS
2) Ještě, než ho začneme stříhat (BTW: Pokud máte víc souborů z kamery, tak na každý se toto musí uplatnit zvlášť), klikneme na něj pravým tlačítkem -> properities (vlastnosti)
3) Hned v prní záložce Video Event odškrtneme MainTain Aspect Ratio, a klikneme na Disable Resample - čímž docílíme vyostření obrazu a nedělá nám to "duchy"
4) Dále klikneme na MEDIA, zde v políčku Field Order nastavíme Upper Field First nebo Lower Filed First - čímž nastavíme, který půlsnímek přehodíme dopředu, a díky tomu se nám spojí v jeden. Následně dodatečně můžeme nastavit ještě Pixel Aspect Ratio místo jakéhokoli PAL na Square 1.0000 - díky tomu se docílí ostrost, ale musíme vzít v potaz, chceme-li to mít na DVD, video CD, fullHD nebo na netu. Widescreen moc nedoporučuji, mě se to pak ve finále zobrazovalo s černým rámečkem okolo či navrchu, ale záleží na Vás, třeba u nějaké kamery to bude lepší ;)

Toť vše, nejlepší je, nastavit to jak píši, zrenderovat si třeba 30 sec, kouknout se, zda-li to tak vyhovuje, nebo ne... Pak si pohrát s tim Pixel Aspect Ratio. Já osobně použil Square

Kdyby měl někdo nějaký dotaz nebo chtěl poslat screeny či video tutorial, podle kterého jsem se nechal inspirovat (tuším že je v této diskuzi mnou již jednou zmíněno ;) ), tak kdyžtak pište sem nebo přímo mě na mail: pejpr@seznam.cz

Díky všem za odpovědi a pomoc.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny