Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem PC SESTAVA do 17 000Kč

Na tvoji sestavu raději ten druhý zdroj (Corsair), vybíráš dost výkonný CPU (125W) a chceš tam i silnou grafiku.

Desku ber raději z nových modelů, tedy v současné době pro AMD se socketem AM3 a DDR3 pamětmi + ideálně chipset od AMD, čím vyšší řada, tím líp (zase to zvedá cenu).

Chlazení - procesory mají sice přibalený chladič, který to uchladí, ale při zátěži bývá hlučnější, zvláště u procesorů s TDP okolo 130W, což je tvůj případ, takže jinýmu chladiču se nevyhneš, pokud nestojíš o vysavač. Vezmi minimálně tohle:
http://www.alza.cz/arctic-freezer-7-rev-2-d135346. htm

Ostatní větráky do skříně si kup podle toho, co můžeš dát do bedny. Rozhodně potřebuješ mít větrák na zadní stěně, vzhledem k výkonným komponentám bych u tebe přidal ještě jeden dopředu k diskům. Ale spíš bych uvažoval o větší bedně, nebo takové co alespoň má vzadu 12cm větrák. Ta tvoje bedna má dvě pozice pro větráky na boku, to je dost sporný řešení, vrchní díru zalep a na spodní můžeš dát větrák na ofukování grafiky, nebo ji taky zalep. Konkrétní větrák ti nedoporučím, já vždy naběhnu do obchodu a koupím co mají na skladně, buď nějakej s termočidlem (řídí si rychlost sám), nebo obyčejnej a napájím ho přes redukci 5V přímo ze zdroje.
A jak píše Touchwood níže - kup si větší bednu, souhlasím s ním v plném rozsahu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny