Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak na vytvoření souvislého filmu z pěti VHS-C?

Ak je vsetko OK na pocitaci, ale na prehravaci to blbne su dve moznosti.
1. Pouzit iny prehravac (aspon na skusku), pretoze pouzity prehravac moze mat nejake techn.obmedzenie, napr. maly buffer, alebo slaby procesor. Tak isto sa moze jednat o chybu vo firmware.
2. Pouzit vyssi bitrate (vyskusat aspon inkriminovane casti rychlych scen)
3. Preskumat videosubor na CRC chyby.

V pripade c.2 vyskusaj nejake originalne DVD, na ktorom sa tiez vyskytuju rychle sceny a preskumaj s akym BR je nahrane. Tiez mozes preskumat nastavenia. Podla toho nastav kodovaci proces.

Typ WinFast karty si neprezradil, rovnako ako grabovaci software dodavany s tou kartou (prip iny grab.software), takze nevieme, ci ta karta ma aj moznost MJPEG zaznamoveho formatu. Ten je vhodnejsi pri prevode z analogu. Do MPEG2 sa to potom koduje v strihacom software samozrejme za pouziti k tomu vhodneho kodeku MPEG2. Nie vsetky kodeky MPEG2 su zrovna moc dobre.
To je len rada do buducnosti a nemusi sa tykat momentalneho problemu, pretoze na PC ti to ide normalne ako tvrdis. Ale aj napriek tomu treba pri grabovani sledovat vypadavanie snimkov. Softwarove prehravace na pocitacoch vypadnute snimky celkom uspesne preskakuju rovnako ako poskodene snimky s chybnym CRC kodom. U hardwarovych prehravacov su problemy s chybami dost tazko zvladnutelne. Zavisi od kvality a samozrejme aj ceny prehravaca. Na opravy CRC je treba dodatocny vykon procesora, ktorym lacne prehravace nedisponuju.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny