Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aktualizace LAMP na VPS

Vim, ze jsou otazky naivni. Jak jsem psal, v zivote jsme nic takove nemel a nepouzival, ale mam moznost to zkusit a laka me to vic, nez klasicky hosting z nekolika duvodu. Jednim z nich je i to, ze te tolik neomezuji ostatni vychcanci na hostingu, kteri sdili stejny server a provozuji tam 50 MFA a kdovi jakych dalsich sra.cek.

Nemuzu to ovladat pres prikazovy radek, neumim to a vlastne to ani umet nechci. Ptal jsem se prave proto, jestli to pujde nejak ovladat klikanim. Chtel jsem proste prikaz. radek nejak obejit.

PHP4 a 5 - tyto rozdily u mne nehrozi. Bude tam hned 5 a na 5 mne jede vsechno. Neresim 5.2x vs 5.3.2 apod. Na to kaslu.

Co me ale potesilo je to, ze rikas, ze vubec neni nutne tak casto aktualizovat jak jsem myslel. Neco jsem o tom totiz na netu samozrejme hledal a vsichni pisou aktualizovat aktualizovat aktualizovat, ale taky jsem tusil, ze je to blbost, protoze pokud vezmu v potaz muj hosting, tak to dela ve velke vetsine pripadu jak ty rikas - pokud to jede, nevrtat do toho, ale samozrejme nemaji 5 let stary verze.

Jsem ochotnej a schopnej se jednou za mesic podivat, jestli nekde nekdo neobjevil nejakou diru, ale mam obavy z toho, ze ji nebudu umet opravit/upgradovat.
VPS bude vyhradne moje, nikdo jiny tam nebude mit pristup.
Zalohy by meli mit, dokonce maji mit i pripraveny ISO celych instalaci, ale defaultnich. Je to neco jiny nez zaloha, ale zalohy celeho meho VPS si prinejhorsim nejak udelam sam, pokud to jde. Mista k ukladani mam vsude dost. Jak na inych hostinzich, tak na ruznych placenych ulozistich, tak doma na pc.

Vypada to, ze to proste na mesic zkusim a pri nejhorsim se na to po mesici vykaslu. Prisel jsem uz o vic penez, nez o tech par kacek za mesic VPSka.

Takze kdyz to shrnu, tak odpoved na muj dotaz dopadla lip, nez jsem cekal.
Zajimalo by me kolik cca muze stat, kdyz se na muj server nekdo jednou za par mesicu podiva, jestli tam neni neco potreba opravit a rekne je to ok anebo udelal bych tohle? Jestli muzes, napis mne to treba do SZ, kolik to cca stoji nebo by sis bral ty, pokud samozrejme bys byl ochotnej neco takovyho vubec delat a nevim, jestli to spis neotravuje.

Mne ten CentOS laka prave proto, ze tam bude LAMP, predpokladam podobnost s XAMPP a s tim jsem nemel nejaky problemy, jak jsem psal.

Nainstaluji mne zdarma tohle:
CentOS 5.5 (zdarma)
Fedora Core 13 (zdarma)
Debian 5.0.6 (zdarma)
openSUSE 11.3 (zdarma)
Ubuntu 10.10 (zdarma)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny