Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aktualizace LAMP na VPS

No to bude potom s tebou celkom tazke.
K tym aktualizaciam...nemusis sa pozerat ani raz za mesiac, naozaj kriticke chyby sa zjavuju mozno raz za rok, mne bezia doma na sieti routre s 2.4 jadrami, co su systemy 8-9 rokov stare a nie su upgradovane a dodnes poksytuju svoje sluzby spolahlivo.
K tomu klikaniu...ok rozbehas si tam napriklad klasicke Ubuntu...ma najvacsiu komunitu, najvaic for (aj v cestine), najviac howto. Ok budes tam amt teda Gnome, co je klasicky xkovy manazer. Co dalej? Budes chciet pridat usera do mysql. Neviem o tok, ze je nejake klikatko na priamo v Gnome. Budes chciet pridat nejaku domenu do apacha...takisto neviem o tom, zeby bolo nejake klikatko na to, takze jedine co ti prinesie Gnome je, ze si textovy editor nespustis priamo z prikazove riadku ale z menu Gnome a ten http.conf musis aj tak upravit "rucne"...vlastne v 2 apachoch sa uz nemusi robit ani to. Z mojho pohladu je to blbost, ak chces skus to takto.
Druha moznost je, ze si tam nechas rozbehat teda ten debian a nejako sa prebojujes s tym, ze si tam rozbehas ten ispconfig...bohuzial neexistuje samoinstalacny balicek a kedze ispconfig spolupracuje s roznymi sw musis rozbehat aj tie. Na webe je vsak funkcne howto, ktore mam odskusane, ze funguje, takze by si to mal zvladnut. Ak rozbehas ispconfig myslim, ze to je to co by sa tebe hodilo, pretoze dalej uz do debianu pokial bude behat ispconfig spolahlivo sahat nebudes a vsetko budes ovladat cez webove klikanie v rozhrani ispconfigu.
Pozri si na webe je tusim aj nejake demo, kde si mozes prejst to menu a zistit, ci je to co chces apotrebujes.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny