Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Aktualizace LAMP na VPS

Ahoj,

rad bych vyzkousel VPS misto klasickeho hostingu a potrebuju vedet, jestli zvladnu jednu vec. Nikde jsem nenasel nic podobneho o mem problemu.
Prvne musim rict, ze neumim ovladat Linux a ani to nechci umet. Potrebuju jen vedet, jestli budu s tema "neznalostma" schopnej udelat nasledujici. Bezny hosting nebo multihosting jakztakz zvladnu nastavit a ovladat.
Takze koupim hosting VPS, kde bude predinstalovany CENTOS a na nem nainstalovany LAMP. Predpokladam, ze se v tom po par hodinach nejak zorientuju. XAMPP jsem mel kolikrat na PC a bez vetsich problemu jsem instaloval ruzne CMS, vytvarel databaze apod. Nikdy jsem ale nevrtal do PHP nebo Apache. Takze tusim, ze LAMP bude podobny.

Vzhledem k tomu, ze nebudu umet aktualizovat Apache, PHP, MYSQL apod. sam, tak me napadlo, ze bych proste pouze nejak preplacl starou verzi LAMP novejsi, samozrejme pokud by vysla. Je mozne takto aktualizovat LAMP na VPS serveru?
Je nutne aktualizovat i CENTOS? Pokud jo, jak casto, abych se nevystavil zbytecne velkemu riziku nejakych bezpecnostnich der? Nemyslim si, ze bych potreboval kazdou aktualizaci a ani nepredpokladam, ze bych pri kazde nove verzi CENTOSu na ni presel. Navic mam pocit, ze OPeracni system na tom VPS bude dodavat a upgradovat hosting. O zbytek se ale budu asi muset starat sam.


Fungovalo by to takto nebo je to uplna blbost?

Dik.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny