Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mám stránku cez WampServer, ako ju hodiť na net?

Som začiatočník vo využívaní softvéru WampServer. Nainštaloval som si ho, vytvoril databázu, spojazdnil na ňom Joomlu a vyhotovil všetko potrebné, čo som tam chcel. Stránka ale funguje iba v mojom PC cez localhost. Ako to všetko, čo som urobil, teraz hodím na internet, aby to fungovalo na nejakej adrese? (Prístup na server s užívateľským menom a heslom mám.) Neviem teraz, ako ďalej.
Ďakujem za akúkoľvek pomoc.
Změna předmětu, původně: Mám stránku cez wamp, ako ju hodiť na net? (Kráťa)

Předmět Autor Datum
Nijako. Pokial nie si adminom servera samotne "nahratie" strankly nestaci. Musis mat pristup aj k db…
fleg 02.11.2010 13:34
fleg
Zřídíš si doménu, hosting, nainstaluješ si tam Joomla, pak u sebe na localhost uděláš export databáz…
Kráťa 02.11.2010 13:46
Kráťa
No práveže ja som dostal login s pripojením sa na vzdialenú plochu. Ide o školskú prácu a dali mi ta…
tom89 02.11.2010 14:06
tom89
Jo to nevím jak to máte. Jestli ten školní "vysílá do světa", nebo se to zobrazuje pouze někde tam v…
Kráťa 02.11.2010 15:11
Kráťa
Pokial mas remote desktop pristup na server (predpokladam, ze sa jedna o Windows Server) tak treba z…
fleg 02.11.2010 15:23
fleg
No, pokud myslis vazne tvou posledni vetu, tak pevne doufam, ze je pred nim jeste firewall. WIndows…
JR_Ewing 02.11.2010 15:39
JR_Ewing
Ale ved som som jasne napisal, ze zdielanie ma povolit len na nutny prevod suborov na server. Okrem…
fleg 02.11.2010 17:14
fleg
Standartne je win fw na win serveru zakazany. Ja nemel na mysli softwarovy cednik, ale nejaky router…
JR_Ewing 03.11.2010 08:09
JR_Ewing
Tak to by som si dovolil oponovat...min na Windows Server 2008 je fw v defaulte povoleny a aktivny.
fleg 04.11.2010 16:47
fleg
Áno, ide o Windows Server 2003. Popravde to skoro vôbec nechápem. Ja som stránky spojazdňoval klasic…
tom89 02.11.2010 18:40
tom89
Hoci tam teraz napríklad hodím nejakú vec, neviem, na akej adrese ju nájdem pri zadávaní stránok do…
MM.. 02.11.2010 18:53
MM..
OK, tak nič. Doménu viem, tam sa ale zobrazuje niečo iné. Neviem sa dopracovať aspoň k spojazdneniu…
tom89 02.11.2010 19:27
tom89
To sa da urobit napr. v .htaccess alebo tak ze nastavis spravne prava pre zlozku na serveri, v kazdo…
MM.. 02.11.2010 19:31
MM..
V principe instalujes na servri tak isto ako u seba doma. Moze tam vzniknut ale prilis vela problemo…
fleg 02.11.2010 18:59
fleg
Ako je to prosim s verziou databazy? musi byt zhodna ta vo wampe s tou na hostingu ?
frez 06.10.2011 00:32
frez
Nie. Ale je mozne, ze nieco nepojde. A samozrejme je problem prenasat projekt z MSSQL na MySQL a nao…
fleg 06.10.2011 07:56
fleg
Hodis to tam jednoduse. Nedelej nic rucne, je to zbytecny. Stahni si Akeeba backup a Kickstart. Back… poslední
Radek 06.10.2011 09:35
Radek

Nijako. Pokial nie si adminom servera samotne "nahratie" strankly nestaci. Musis mat pristup aj k db serveru a vytvorit tam prislusnu databazu a skopirovat obsah svojej z localhostu na server.
Kontaktuj spravcu servera ten by ti mal poradit, ci je to vobec na tvojom hostingu mozne.

Zřídíš si doménu, hosting, nainstaluješ si tam Joomla, pak u sebe na localhost uděláš export databáze a na tom hostingu zase import. Pozor, budou se lišit některé věci, jako např. adresa úvodní strany. možná méně pracnější, než hledání v databázi bude vlézt do administrace (na webu) a opravit to tam.
Pokud v tom nemáš články a jiný obsah, bude možná jednodušší, nahrát po instalaci to z localhost na FTP (to každopádně i když články máš), nastavit správnou konfiguraci na připojení k databázi a jen doladit v administraci.

No práveže ja som dostal login s pripojením sa na vzdialenú plochu. Ide o školskú prácu a dali mi taký prístup. Som ako ďalší admin toho serveru, ak by som to tak mohol nazvať. No a tam nemám šajnu, ako sa vytvára databáza. Už by som aj vedel, kde mám preniesť všetky súbory Joomly, ale tú databázu zatiaľ dumem...
Vlastne neviem, ani či na ten server bude kompatibilná moja stránka - čo sa týka verzie sql, php a i. Som z toho magor. Ten vedúci práce mi nič nepomáha...

Pokial mas remote desktop pristup na server (predpokladam, ze sa jedna o Windows Server) tak treba zistit ci je tam instalovany databazovy server. Ak nie musis si tam instalovat WAMP. a projekt prenesies napr cez ftp server alebo si povolis zdielanie (treba povolit hlavne na fw, neodporucam nechat dlhodobo zapnute je to bezpecnostne riziko). Pripadne mozes na projekte priamo pracovat na servri rovno z domu.
Predpokladam, ze server ma priamo verejnu ip a nie je tam robene ziadne forwardovanie

Áno, ide o Windows Server 2003. Popravde to skoro vôbec nechápem. Ja som stránky spojazdňoval klasicky, ako tu niekto písal o tom poskytovateľovi hostingu, kúpy domény a tak ďalej. Mal som založenú databázu, hodil veci na ftp a už som po inštalácií normálne bežal. Vôbec som ani nepoužíval Wamp, hneď som všetky zmeny robil na webe, aj robím pri jednej inej stránke, čo mám.

Toto mi je nepochopiteľné. Mám prístup na tú vzdialenú plochu a tiež jeden ftp prístup. Hoci tam teraz napríklad hodím nejakú vec, neviem, na akej adrese ju nájdem pri zadávaní stránok do prehľadača.
No na tej vzdialenej ploche som Wamp už tiež inštaloval (ale tam nefunguje dobre, nejde ani phpmyadmin), neviem však už vôbec, kde presunúť tie súbory Joomly, čo mám, a potom ako vytvoriť databázu tam na tom Windows Serveri a presunúť tú svoju, čo už mám na svojom PC spojazdnenú na Joomlu.

Hoci tam teraz napríklad hodím nejakú vec, neviem, na akej adrese ju nájdem pri zadávaní stránok do prehľadača.

tak to ti predsa musi povedat prevadzkovatel toho servera, ze na jakej domene je ten server. My to z vesteckych kariet nevycitame. Ked si prevadzkovatel servera ty sam tak si najprv musis nejaku domenu zaregistrovat/kupit, inac tam mozes ist len cez IP adresu (http:// a IP adresa). Alebo nechapem jaky mas vlastne skutocny problem, nevies kto vlastni server na ktory mas pristup ci co? Necital som celu diskusiu.
P.S. a ak chces pouzivat databazu tak musi byt na serveri nainstalovany databazovy engine, databaza nefunguje len tak sama od seba. Na beznych hosting serveroch samozrejme nejaky databazovy engine bezi a nainstalovala ho tam samozrejme ta hostingova firma.

OK, tak nič.

Doménu viem, tam sa ale zobrazuje niečo iné. Neviem sa dopracovať aspoň k spojazdneniu napr. takéhoto linku - mojadomena.sk/joomla - žeby mi ukazovalo môj systém Joomla tam.

Neva, ďakujem, že ste mi aspoň odpísali.

To sa da urobit napr. v .htaccess alebo tak ze nastavis spravne prava pre zlozku na serveri, v kazdom pripade potrebujes administratora toho celeho servera aspon na konzultacie ze co tam uz bezi za http server a kde ma ten server domovsky adresar atd. Potom tam pridas svoj adresar joomla so spravnymi pravami (pristup pre vsetkych) a budes mat pristup cez http.
A admina konzultovat aj aby si im tam svojimi instalaciami nieco neposral (je mozne ze tam uz maju DB engine atd tak tam nebudes instalovat svoj. Dalsia vec je otazka legalnosti SW nemozes tam instalovat komercne SW ked nie su kupene apod)

V principe instalujes na servri tak isto ako u seba doma. Moze tam vzniknut ale prilis vela problemov (konflikt apacha a IIS, mssql vs mysql, problem s fw...atd), ze by sme to tu riesili mozno mesiac.
Tieto veci by si mal konzultovat s administratorom servera, pristup k webserveru, sql serveru a pod...to sa neda radit na dialku.

Hodis to tam jednoduse. Nedelej nic rucne, je to zbytecny. Stahni si Akeeba backup a Kickstart. Backupem udelej zalohu tvyho webu. Prekopci ji na web a pouzij Kickstart k obnove. Je to zalezitost na par minut. Jen si precti navod, co a jak udelat, protoze to asi neznas.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru