Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemohu v nastavení najít rozlišení svého monitoru, téměř všechna jiná ano.

Zdravím všechny,

omlouvám se za abnormální dotaz, ale pracoval jsem na 19'' monitoru se standardním rozlišením. Ten se rozbil a já jsem si zapůjčil od bratra 22'' monitor s rozlišením 1680x1050. Grafickou kartu mám ATi Radeon 9250 s posledním ovladačem a ovladače na monitor jsou taktéž nainstalovány.

Obraz je ošklivě roztáhlý a v podobném ''měřítku'' lze zvolit akorát 1600x1200. Ještě jedna věc - monitor jsem už v minulosti k tomuto PC připojený měl a fungoval v pořádku i bez nainstalování potřebných ovladačů. Bratr ho používá taktéž bez ovladačů pod jménem Plug and Play na podobné starší grafické kartě a vše je v pořádku.

Dle mého názoru se při větších hodnotách px v nastavení zobrazují pouze formy 4:3 s těmi nejčastějšími formáty, ale 1680x1050 nikde. Několikrát jsem přeinstalovával ovladače grafické karty i monitoru. Při restartu se stává, že mi tam skočí uplně to nejmenší rozlišení. Ostatní monitory fungují bez problémů a minulé připojení tohoto monitoru trvalo 10 sekund a vše pracovalo tak, jak mělo.

Jinak používám XP.

Děkuji mockrát.

Předmět Autor Datum
Nainstaluj inu verziu ovladacov. Jake presne ovladace a odkial tam instalujes? Skusil si nejake z ww…
MM.. 02.11.2010 18:47
MM..
Ovladače ke grafické kartě jsem stahoval jak staré, tak aktualizované z různých serverů. Z ati.com j…
Birdie 02.11.2010 18:53
Birdie
Pozicaj si iny kabel. A skus to aj cez DVI ak mozes, cez DVI (plny DVI kabel, nie polovicny! viz wik…
MM.. 02.11.2010 19:00
MM..
Este ma napada nemas aktivne nahodou dual view alebo klonovanie? (vystup na 2 monitory?) ak ano tak…
MM.. 02.11.2010 19:01
MM..
DVI bohužel nemůžu, mám jenom VGA výstup. Ovladače od monitoru jsem odinstaloval a rázem se zvětšila… poslední
Birdie 02.11.2010 19:15
Birdie

Nainstaluj inu verziu ovladacov. Jake presne ovladace a odkial tam instalujes? Skusil si nejake z www.ati.com a aj starsie z dodaneho CD ku grafike?
Vseobecne ATI ma tusim v control paneli aj zaskrtavatko "zobrazit nepodporovane rozlisenia" alebo tak nejak. Mozes to skusit. Nenastavuj rozlisenie vo Windows, ale v tom ATI paneli (ikonka vpravo dole).
Inac vseobecne mam taky pocit akokeby si mal nejaky problem s kablom alebo konektorom na grafike (problem/prerusene DDC piny) a potom grafika nerozpozna monitor. Ovladac k monitoru ziaden nepotrebujes, vsetky ovladace k monitoru by som zrusil/odinstaloval a ani by som nikdy ziaden ovladac monitoru neinstaloval.

Ovladače ke grafické kartě jsem stahoval jak staré, tak aktualizované z různých serverů. Z ati.com jsem instaloval taktéž.

Jinak kabel je možný, protože minule mi monitor fungoval na celkem drahém VGA kabelu, ten už nemám, tak jsem dnes koupil laciný no name VGA kabel a od dnes to nejde. Jinak předchozí monitor byl zničený už 3x, že po pár sekundách zhasínal, určitě by to mohlo mít něco společného s tím konektorem. Bratr to má připojené přes DVI.

V příloze obrázek možných rozlišení.

DVI bohužel nemůžu, mám jenom VGA výstup. Ovladače od monitoru jsem odinstaloval a rázem se zvětšila možnost volby rozlišení, můžu dát i kolem 2000, před tím tam bylo maximálně nějaké okolo 1300. Stále ale chybí to moje.

Jinak výstup mám taky jenom jeden a tlačítko jsem v Control Center nenašel ani v základnín ani v pokročilém zobrazení. Ale děkuji moc za rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru