Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Co s ip??? FTP, hub

Aha další chytrák.

Takže jestli si diskuzi četl, tak jsem říkal, že je potřeba mít určité znalosti o dané problematice. A odpověď jsem psal v základech a nezabíhal jsem záměrně do detailů. Samozřejmě že pokud lokální síť bude rozdělená do segmentů, tak druhý způsob nebude fungovat (ale první ano, neboť se na jeho IP dostanou). Pokud budou IP adresy izolované, tak se na něj vůbec nedostanou, ale to není jeho případ. Takže místo,aby si smysluplně poradil, tak budeš pitvat moji odpověď, aby si dokázal, že si mnohem chytřejší než já.

K té druhé poznámce. Existují routery, které umí force update a tím vnutí lokální IP DynDNS a pak to samozřejmě funguje, ale on nemá přístup do administrace routeru! Takže tento způsob je nevhodný.
Samozřejmě existuje klient, který maskuje požadavky. Musí se nainstalovat do cesty DNS požadavků a požaduje přihlášení jménem a heslem. Pochybuji, že bude obcházet všechny lidi, kteří se chtějí připojit na jeho FTP a instalovat jim klienta a zadávat tam svoje přihlašovací heslo a jméno na svůj účet DDNS.

Jako samozřejmě jsem to mohl rozvést do větších detailů, ale předpokládal jsem, že pro začátek mu to bude stačit. A že se najde nějaký šťoura, který to bude potřebovat rozepsat do podrobností. Od toho jsou manuály a pro nástřel to stačí. Pokud bude chtít to zprovoznit a zjistit, kde je dělá chybu, pak aspoň ví kde má hledat a o co se má zajímat. Jinak samozřejmě se musí nová IP adresa povolit na FTP serveru (pokud nemá nastaveno všechny IP). A samozřejmě nemůže nastavit libovolnou, ale to mu neporadím, když neřekne podrobnosti, takže jsem ani já neříkal nic konkrétního.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny