Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nákup volantu

Volant mám už tuším něco kolem 2 let, dodneška šlape na jedničku. Je hezky pogumovaný, takže na omak působí celkem luxusně a kvalitně (ne jako ty plasťáky od Geniusu za pár stovek). Zpětná vazba je dost silná, motorky jsou celkem slyšet, ale žádná tragédie. Pedály jsou udělaný pěkně, každej má jinej odpor (brzda logicky tvrdší jako v autě) a dole jsou takový ozubený destičky, takže pedály na koberci nemaj šanci nikam ujet. "Pádla" pod volantem jsou rovněž vhodná pro řazení, stejně tak sekvenční řadící páka - tu používám spíš. Líbí se mi, že pádla a řadící páka jsou jiná tlačítka, takže na pádlech můžete řadit a na páku můžete při pohybu vzad přiřadit třeba ruční brzdu - to je v Richard Burns Rally pěkný. ;-)

Je trochu škoda, že volant nemá možnost nastavit rozsah otáček, má jen 240° (myslím). Dnes už maj G2x i 900°. S intalací problém nebyl, chce to stáhnout na internetu nejnovější Logitech Profiler. Tuším, že mi v RBR na Vistách x64 nejdřív nešlo ForceFeedback, ale nějak jsem to vyřešil úpravou v registrech (na W7 jsem RBR ještě nehrál, takže nevím). Hraju na tom teď nejvíc Race07 a GTR 2 - v nich funguje skvěle. Samozřejmost je dodatečné napájení - volant se musí zapojit nejen do USB, ale také do 230V. Upevnění ke stolu je jen přes jeden šroub, ale drží perfektně. Trošku nešťastně mi přijde vyřešný připojení pedálů k volantu, kde je konektor podobnej VGA konektoru, ale nemá šroubky, takže se mi hodněkrát stalo, že se mi při nandavání volantu tenhle kablík odpojil (pří jízdě samozřejmě ne). Pedály by mohly být připojeny klidně napevnom, nebo aspoň ten konektor opatřit šroubkama. Kdo by asi hrál bez pedálů? :)

+ reálné ježdění
+ kvalita zpracování
+ pedály
+ dostatek tlačítek
+ řadící páka
+ Force Feedback

- cena
- nelze měnit rozsah otáček
- připojení pedálů
- hlučnost motorků zpětný vazby

Co se týče gamepadu, tak zde Vám taky mohu poradit - jedině Logitech. Sám hraju "závodně" Trackmanii a za tu dobu hraní mi už prošlo hodně kousků gamepadů. ;-) Zůstal jsem u Logitech Dual Action. Ten samý se ještě dělá s vibracema - Logitech Rumblepad. Nadruhou si myslím, že gamepad není alternativa k volantu a na automobilové simulátory bych ho fakt nepoužil.

K Geniusu se vyjadřovat moc nebudu - je to Acer mezi herníma zařízeníma - levný a nekvalitní (ale někomu postačí a funguje).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny