Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nákup volantu

Ahoj všem,
chtěla bych koupit volant, abych někomu udělala radost k Vánocům, ale vůbec se v tom nevyznám. Měl by to být volant k počítači, operační systém Windows 7 64 bit, měl by mít zapojení do USB, měl by dobře držet k desce stolu. Co ještě..pokud možno něco, co vydrží, ale za rozumnou cenu. Už jsem se na nějaké volanty koukala, moc hezké byly ty od Logitechu - G25, G27, ale asi chápete, že rozpočet je omezený... Poradíte někdo?
Děkuji moc,
Fizzi

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak o volante som uvazoval aj pre seba, ale prave preto ze G25/G27 su tak drahe, doteraz som sa nero…
Dreamer 09.11.2010 13:38
Dreamer
Na gamepady od Logitechu jsem koukala, ale Rumblepad bych vůbec nekupovala, není totiž kompatibilní…
Fizzi 09.11.2010 14:02
Fizzi
Rumblepad bych vůbec nekupovala, není totiž kompatibilní s Win 7 Nesmysl. Funguje bez problémů.…
shark.jd 09.11.2010 16:39
shark.jd
no, tak to aby se pak v tom člověk vyznal, když někde uvádí, že to na Win 7 funguje, někde zase ne.…
Fizzi 09.11.2010 19:34
Fizzi
Pisal som o tom - ked sa nieco vyrobi predtym ako vznikne novy Windows, tak na krabici byt nemoze a… poslední
Dreamer 09.11.2010 19:57
Dreamer

Tak o volante som uvazoval aj pre seba, ale prave preto ze G25/G27 su tak drahe, doteraz som sa nerozhodol.

Teraz par poznamok k predchadzajucom reakciam:

H-radenie - je to fajn, ale maju to len tie drahe G25 a G27 volanty (AFAIK), zalezi od toho ci dotycny bude hrat simulatory, napr. trucky - kamiony a pod., pri racing hrach nie je velmi realne pouzivat H-radenie.

Znacky - Microsoft joystick Sidewinder tusim, sa mi pokazil po par mesiacoch, takmer som ho nepouzival, Logitech Rumblepad 1 - po 2 rokoch sa mi rozpadla lava packa, plastova, pouzival som ho obcas a setril som ho, hral som prevazne racing, obcas hokej a pod., Rumblepad 2 vydrzal ale niektore nove hry su nekompatibilne, uz podporuju len XBOX gamepady, tak som kupil Logitech Chillstream a ten je fajn, ale nemal vibracie, tak moj posledny je Microsoft XBOX 360, ten je fajn, ale pri dlhsom hrani - viac ako hodinu sa spotia ruky a nema ziadne gumove casti proti klzaniu, potom sa ruky aj otlacia, navyse ergonomia je strasna, na racing hry ked je nutne drzat pravu zadnu packu nonstop pravy ukazovak trpi, takze niekolko-hodinove hranie racing je utrpenie - a to je to naj co sa da kupit.

Znacky - OT - Pokazila sa mi aj mys Logitech MX400, tiez tesne po zaruke, je to draha laserova mys, mam pocit ze dnes uz nevyrabuju nic kvalitne, rozdiel je len v cene ktora ide stale hore, kvalita uz len dole. Ked chce clovek nieco, co nemusi kazdu chvilu reklamovat a co vydrzi aspon 2 roky, tak si musi kupit nieco drahe.

Gamepad - jedine XBOX 360 pre PC, prip. Logitech Chillstream - s nedostatkami o ktorych pisem vyssie, inak bude kazda druha hra nekompatibilna!

Volant - pozor aj na to aky ma dotycny PC stol, je treba zistit ci sa bude dat pripevnit, co nebude prekazat a hlavne ci bude mat na hranie cas - aspon par hodin cez vikendy, inak na hodinu sa mu neoplati ho montovat na stol a bude mu stat v skrini.

Ak volant tak nie MOMO, ale Logitech Driving Force GT Gran Turismo IMHO - prip. jeho predchodcu kt. by mal byt aj lacnejsi, ale neviem ci sa este da kupit, oproti MOMO ma rozsah otacania az 300 stupnov a este niekolko vyhod, uz sa nepamatam co presne, zistil som to ked som uvazoval o kupe, vtedy popri tomto volante bol dalsi kandidat G25 - viac ich ani nebolo. Mozno by som este predsa hladal nejaky Microsoft, ten ma celkom kvalitny HW v poslednej dobe, ale ci ma pouzitelny volant, to neviem.

Na gamepady od Logitechu jsem koukala, ale Rumblepad bych vůbec nekupovala, není totiž kompatibilní s Win 7, teda pokud jsem se dobře dívala. Na stránkách výrobce jsem to ale dál neověřovala, tak je možné, že nějaké ovladače ještě udělali.
Kvalita klesá u všeho, to je jasné. Každý se snaží vydělat za co nejnižší náklady, tak se každý výrobce snaží šetřit, kde se dá. Je to pochopitelné. Záleží ale na tom, jestli zboží vydrží týden nebo třeba 3 roky. Píšeš, že se ti myš Logitech pokazila těsně po záruce. Věřím, že i to je pěkná výdrž. Mě konkrétně se pokazil notebook MSI asi 2 měsíce po nákupu :-)

Na Momu se mi líbí to uchycení, zdá se mi masivnější než u GT. Zas GT je i na PS2, což by se možná docela hodilo

no, tak to aby se pak v tom člověk vyznal, když někde uvádí, že to na Win 7 funguje, někde zase ne. něco je kombatibilní s jednou hrou, ale s druhou zase ne. je to hrůza. pak člověk neví, co pořídit :-(
jinak jsem koukala na gamepady na Czech computeru a na Xbox tam Logitech žádné gamepady nemá.

Pisal som o tom - ked sa nieco vyrobi predtym ako vznikne novy Windows, tak na krabici byt nemoze a ani obchody to casto neaktualizuju, kontrolovat tisicky produktov a testovat alebo zistovat to nejde.. V zasade by malo vsetko co je kompatibilne s Vista byt aj so 7.

Kompatibilita hier nebude 100%-na ale na isty cas je istota XBOX 360 a jemu kompatibilne gamepady. Inak sa bavime o gamepadoch pre PC - XBOX 360 je len nazov, je to znacka Microsoft a je urceny aj pre PC, Logitech ma len Chillstream.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru