Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Plazma, alebo LCD

Převzato z www.lcd-plazma-televize.com

7.2.2007 Ultimátní otázka: "Je lepší plazma nebo LCD televize?" je zdá se zodpovězena

Možná poprvé totiž proběhl na toto téma přímý srovnávací test - za stejných podmínek bylo porovnáváno zobrazení obrazu na LCD a zároveň plazma televizích. Testy proběhly ve třech zemích - v Británii, ve Francii a v Německu. 603 lidí sledovalo téměř dvouminutové video s různou rychlostí pohybu a barevností zároveň na LCD a Plazma televizi a poté byli dotázání na jejich názor ohledně kvality obrazu.

Důležité je, že testování probíhalo v podmínkách podobných těm domácím, nikoli v nasvícené prodejně. Testovány byly 3 dvojice televizí: 37 palcové, 42 palcové a 50ti palcové. Rozlišení obrazovky byly u 37 palcových XGA PDP a XGA LCD, u 42 palcových XGA PDP a 1080p LCD a u 50ti palcových byly obě 1080p.

Testování se zaměřilo pouze na porovnání kvality obrazu. A výsledky ukázaly, že většina lidí po shlédnutí filmové ukázky a porovnání uvedlo, že plazmová obrazovka je na tom se zobrazením obrazu ve všech ohledech lépe než LCD obrazovka. Test také ukázal, že zatímco před porovnáním se lidé domnívali, že obě technologie jsou na tom s kvalitou obrazu podobně, po porovnání se jejich názor dramaticky změnil - ve prospěch plazma obrazovek.

Vítězem se tedy stala plazmová obrazovka. Gratulujeme "vítězům" ale připomínáme, že důležité při rozhodování o koupi nové televize s plochou obrazovkou jsou také cena, spotřeba elektřiny, použité technologie ap.

Celý text průzkumu si můžete přečíst zde: http://www.pioneer.eu/files/eur/Plasma_LCD_TV_white paper.pdf (text je anglicky)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny