Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno CSS layout: kde je chyba?

Dobry den vospolok.

Konecne som si nasiel cas a zacal som sa ucit CSS layout. Všetko by bolo celkom fajn, ale mam problem s jednym divom. V tom dive (#hlavny) mam nastaveny width: auto; IE mi to zobrazi v pohode, ale FF to da az dole.

Odkaz na stránku:
index.html

Odkaz na CSS file:
css.css

Skusal som nastavit sirku divu (#hlavny) na 500 ale sirka sa z nejakeho dovodu zobrazi inak v FF, IE a Opere (v IE a Opere rovnako). Poradte prosim. Toto je prva stranka co robim ako CSS layout :-) Mozno som niekde spravil inu chybu. Dal som to aj do validatora tu je vysledok, neviem ale co mam zmenit :-(

http://jigsaw.w3.org/css-validator/validator?profil e=css2&warning=2&uri=http%3A%2F%2Fwww.footbag.sk%2F biologia%2F_data%2Fcss.css

LucKobRa

edit: Viem že to nepatrí do sekcie Programovanie, ale nieje tu sekcia webdesign, tak sorry, presunte to volakde :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Vyriešenéééééééééééééééééééééééééé!!! Ako tak rozmýšlam, tak sa mi lepšie stránky píšu v noci, síce…
LucKobRa 01.04.2006 00:36
LucKobRa
S Opeřičkou nesouhlasím. Záleží na doctype. Něco jiného ti bude dělat při <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//…
Kráťa 01.04.2006 01:10
Kráťa
Viem, prave to, ze validita nieje cely uspech :-) A suhlasim s tym oplotenim :-) Inak dnes ako som…
LucKobRa 01.04.2006 01:35
LucKobRa
V těch table je fintička, že tabulka se vykreslí celá, až když se celá načte. Udělá se tedy tabulka…
Kráťa 01.04.2006 02:00
Kráťa
Ten čo máš v detailoch :-) Inak čo som ja čítal, tak tabulky sa zobrazuju pomalsie... (aj ked je pr…
LucKobRa 01.04.2006 02:09
LucKobRa
Jo, jasně, CSS ano. Ale kolikrát má člověk starý webík ještě v <table> navíc když to třeba jinak neu… poslední
Kráťa 01.04.2006 02:49
Kráťa

Vyriešenéééééééééééééééééééééééééé!!!

Ako tak rozmýšlam, tak sa mi lepšie stránky píšu v noci, síce som unavený, ale nasratý že mi to nejde, takže to vždy za každú cenu chcem spraviť kým idem spať. Dobrá motivácia, nie? :-D heh

Ako som povedal bolo to v tom, ze IE zle interpretuje padding... takisto aj Opera. Nič proti Opere, ale zda sa mi ze stránky zobrazuje podobne zle ako IE (aj ked uzivatelsky je dobra :-) )

Diky Kratovi, to ze sa niekto ozval mi dodalo duševných síl :-D

LucKobRa

P.S.: Keď to dorobím, hodím to sem na ohodnotenie ;-)

S Opeřičkou nesouhlasím. Záleží na doctype.
Něco jiného ti bude dělat při
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
a něco jiného zase u
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01//EN">

Ono to vypočítávání rozměrů prvků je na houby. Podle mě je dobře oboje, nicméně každý prohlížeč ze zmiňovaných vypočítá jiný rozměr. Uvedu příklad na rámečku.
Když budu mít obraz (normální namalované plátno) a orámuji jej, zvětší se rozměr toho obrazu o rám, takže celý předmět se zvětší. Zrovna tak, jako se zvětší <div> o rám myslím, že v IE.
Když budu mít pozemek určitých rozměrů a oplotím ho (orámuji), musí být plot (rám) na tom pozemku, takže plocha na sázení zeleniny byde o tlouš´tku plotu menší, tak jako to u <div> udělá FF.

Už jsem tu i dával link na validní stránku, která vypadá zcela jinak v IE i ve FF (v Opeře jako ve FF) což je právě děsná zrada na webotvůrce, kteří se vypiplají se stránkou přes náhled v IE (v editoru), pak se na své dílo podívají ve FF a jsou v tu chvíli zralí na 1/2 l rumu. :-)

Viem, prave to, ze validita nieje cely uspech :-) A suhlasim s tym oplotenim :-)

Inak dnes ako som sa zacal ucit CSS layout, tak som myslel ze ma aj porazi. Pretoze najprv som to nevedel vypozicovat, potom, ked som si precital dva clanky o pozicovani CSS tak zase som mal problem s roznymi rozliseniami obrazovky, tak som sa nakoniec vysral na plavajuci CSS layout a spravil som fixny :-) Clovek ma len jedny nervy :-D

Este ma nieco napadlo... Robil som taky prieskum, ze cim je robena vacsina velkych webov, ktore maju najvacsiu navstevnost... A bol som velmi prekvapeny, ze vela z nich stale pouziva <table> a pritom su to weby robene profi firmami, a maju super design... len ten kod... :-)

Dobru noc.

LucKobRa

BTW mas pekny web :-)

V těch table je fintička, že tabulka se vykreslí celá, až když se celá načte. Udělá se tedy tabulka o jednom řádku <tr> a udělá se tolik tabulek, kolik má být řádků. Navíc není problém řádek přidávat, aniž by se to nějak projevilo na rychlosti. Návštěvníkovi se totiž hořejšek načte hned a může si číst, zbytek se mu donačte...
Ono se v těch tabulkách docela dobře dělá těm, co začali dělat weby třeba před 5ti lety a kolikrát to mají rychleji a s mnohem menším úsilím hotové v <table>, než v <div>, přičemž to vypadá stejně.
A zákazníkovi, který kódu stejně nerozumí, je to fuk.

K tomu BTW: Který web máš na mysli? Mám jich víc. :-)

Ten čo máš v detailoch :-)

Inak čo som ja čítal, tak tabulky sa zobrazuju pomalsie... (aj ked je pravda co vravis, ze ked spravis na kazdy riadok novu tabulku tak je to relativne rychle, ale aj tak to bude stale v podstate pomalsie, a bude zasrany cely kod :-) ) vacsi kod a zobrazia sa az ked sa cela nacita. Najlepsi je aj tak plavajuci CSS layout :-) (ten sa musim este naucit). Inak aby som porovnal, mam dve podobne stranky, jedna robena cez div a druha cez tabulky. Jedna ma 3Kb a druha 15Kb :-) aj to je rozdiel. Sice uz mam objednane DSL ale stale myslim na dialup-istov. Zatial som nim aj ja :-)

LucKobRa

BTW aj ja mam viac webov :-) a teraz mi pribudnu zase dva (nebudu moje ale budem ich spravovat). Dokopy myslim ze 4 alebo 5 :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru