Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jak udělám průhledné pozadí?

dobře, odpovídám na PM a vysvětlím.

moc ořezáváš a máš nastavenou "velkou sílu" mazání a nevyhlazuješ. Gimp nepoužívám, nesnáším to jeho rozhraní. Používám Paint Shop Pro, kde je funkce mazání pozadí :-D, nicméně se to pokusím vysvětlit na Zoner Photo Studio 13.

Otevřeš si obrázek

Zvolíš nástroj kouzelná hůlka a budeš označovat oblasti co nechceš- klikneš třeba na horní pruh a zmáčkneš klávesu del (smazat), pokud ti to vybere i kus auta, zmáčkneš zpět (nejčastěji používané tlačítko) a vybereš u nástroje nižší toleranci. v nástroji si zaškrtneš antialiasing (či vyhlazování), protože tvůj obrázek je zubatý a můj je krásně zaoblený. Hůlkou vymazej podstatné části, nepůjde ti třeba stín pod autem, ten tam nech.
Půlka hotovo, jdeme dolaďovat:
Pozadí je z velké části pryč, pryč není stín pod autem a okraje jsou hodně nepřesné.
Vybereme nástroj guma
4384-guma-zps13-png
Vidíš, že velikost mám docela velkou (40), ale hustotu nástroje mám jen na 50%- guma mi maže jaksi jen na půl a rozmazání mám 33%- to mi zaručí, že nebude mazat ostře- bude mi guma vyhlazovat. Jemně oklikávám okraje auta pouze okrajem gumy a mažu co tam nepatří.

Porovnáme si rozdíl ve vyhlazování+ jemným mazání ku nevyhlazování a mazání s tvrdým okrajem.
---



4385-nevyhlazeno-png4386-vyhlazeno-png

Voalá Výsledek:
4388-vysledek-png
Záměrně to píšu obecně, dá se to použít v jakémkoliv programu, nastavit nástroj je o citu, ne přesně číslo (to dělaj jen Němci- taky jejich tutoriály stojí zato).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny