Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Mazani stop cinnosti na PC

dobry den. Chci se zeptat, jestli jde v operacnich systemech Windows zamezit ukladani moji cinnosti na pc. Dejme tomu ze pripojim k pc externi disk a pracuju se soubory ulozenymi na nem - nechci ale, aby se kdekoliv pamatovalo, s jakymi soubory a adresari jsem pracoval. Vim, ze ted si windows (7) pamatuji minimalne ty adresarove cesty (podle nich pak loaduje nastaveni pro tyto adresare) - i tomuto bych chtel zamezit. Proste nikde nesmi byt dohledatelne, jake soubory jsem oteviral. Jde o to, ze mame s bratrem stejny pocitac a ja nechci aby vedel, jake (sve soukrome) soubory si na tom PC edituju. On je ale machr pres programovani a s windows dokaze fakt divy, takze tohle pro nej zjistit problem podle me nebude - a tomu chci zamezit.

Kdybyste nikdo nevedel jak na to ve windows, je tu nouzove reseni - nainstalovat si tam linux, v tom se podle me tak nevyzna, ale taky mu docela rozumi. Takze pokud to nebude mozne ve windows, vedeli byste alespon jak tomuto "logovani" zamezit alespon v linuxu?

Diky K.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
používejte každý svůj vlastní účet = svoje přihlášení, to má být naprostá samozřejmost. můžeš si ho…
lední brtník 10.11.2010 10:52
lední brtník
Dobre, asi jsem to nezduraznil poradne, ale bratr je opravdu MACHR pres programovani a windows a nej…
carlos22 10.11.2010 12:16
carlos22
Carlos neurazaj tu ludi ptz tu su svetovi experti a tvoj bratr je tzv kinderhacker t.j. vie tak zapn… nový
MM.. 10.11.2010 14:10
MM..
s tím total komander je dobrý,ale nechápu tu tvojí jistotu a účel na tyhle planetě.Dnes je plno blbc… nový
agentik-x 10.11.2010 14:32
agentik-x
no jestli máš počítač pod kontrolou a můžeš ho přetvářet k obrazu svému (což sem možná blbě pochopil… poslední
Bobikah 11.11.2010 00:37
Bobikah
Nabootuj live linux z CD a nic sa nikam nebude ukladat. Inac vseobecne aj keby si mal linux napevno… nový
MM.. 10.11.2010 14:08
MM..
I v komandlajne se uklada historie :-) viz soubor ~/.bash_history , nicmene ten neni problem smazat. nový
JR_Ewing 10.11.2010 15:04
JR_Ewing

používejte každý svůj vlastní účet = svoje přihlášení, to má být naprostá samozřejmost. můžeš si ho chránit heslem.
pokud ti poleze pod tvým přihlášením do windows, poznáš to v logu prohlížeče událostí podle startu události eventlog - a pak mu dáš přes hubu.

Dobre, asi jsem to nezduraznil poradne, ale bratr je opravdu MACHR pres programovani a windows a nejake oddelene ucty ho neodradi. Data z myho uctu dostane levou zadni. Jediny reseni je proste to, aby si to windows opravdu nikam neukladaly. Ale je pravda ze necekam, ze tady bude nekdo takovy odbornik a poradi mi. Jen jsem to zkusil. Kazdopadne diky za tip.

Carlos neurazaj tu ludi ptz tu su svetovi experti a tvoj bratr je tzv kinderhacker t.j. vie tak zapnut PC a vypisat si nejaky log podla nejakeho navodu a myslis si ze jaky je svetovy. Kazdy z osadenstva poradne by tvojho bratra tak odstavil ze by ani ten Windows nevedel zapnut do konca zivota.

BTW. ked kopirujes subory napr. totalcommanderom a nepouzivas ten dementny Windowsovsky zprskumnik tak si Windows nic nikam neuklada.

no jestli máš počítač pod kontrolou a můžeš ho přetvářet k obrazu svému (což sem možná blbě pochopil z poznámky o Linuxu), tak bych nainstaloval TrueCrypt (nebo použil BitLocker), zašifroval kompletně HD včetně systémového disku (jestli máš víc oddílů), aby nemohl použít nějaký způsob jak získat data z pomocí live OS.

No a pak bráchu ještě přesvědčit, aby si nechal učet běžného uživatele a nikoliv administrátora (kterej budeš mít pouze ty). :D

A pak ještě můžeš označit adresář, který chceš zašifrovat (tj svůj profil) -> pravej klik-> vlastnosti->upřesnit->Šifrovat obsah.

--

1. krok zaručí, že si disk nepřipojí na jinný počítač aby z toho doloval data
2. krok zaručí, že když se přihlásí k svému účtu, tak nebude schopen vidět tvé soubor vč. HKEY_CURRENT_USER větve registrů (možná i mín).

----

Když bude mít práva administrátora, tak tvý zašifrovaný soubory taky neuvidí, ale možná by si mohl naistalovat nějaký kelogger, který se spouští jako služba pro všechny uživatele a pak tě stejně prokoukne.

----
Co takhle dát mu práva běžného uživatele a nastavit mu tam rodičovskou kontrolu, aby mohl spouštět jenom "miny" a to v době, kdy jsi fyzicky přítomný u kompu, :D

Nabootuj live linux z CD a nic sa nikam nebude ukladat.
Inac vseobecne aj keby si mal linux napevno nainstaleny ani tam sa tusim toho moc neuklada, jedine ak nejaka historia v "prehliadaci" suborov mozes ale pracovat s commandlajnou a tam sa neuklada nic.

I v komandlajne se uklada historie :-) viz soubor ~/.bash_history , nicmene ten neni problem smazat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru